?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesajul lui Mihai Șora pentru victimele jandarmilor: Va trebui să avem MULTĂ răbdare. Sunt voci care încearcă să JUSTIFICE acţiunea REPRESIVĂ

Mesajul lui Mihai Șora pentru victimele jandarmilor: Va trebui să avem MULTĂ răbdare. Sunt voci care încearcă să JUSTIFICE acţiunea REPRESIVĂ

Un articol de: B1.ro - 16 Aug 2018, 19:58
Eveniment

Filosoful şi scriitorul Mihai Şora spune că victimele jandarmilor de la protestul din 10 august vor trebui să aibă multă răbdare, în contextul în care, la 30 de ani de la mineriade, Ion Iliescu şi alţii care au dat atunci ordine nu au fost condamnaţi.

Mihai Şora atrage atenţia că sunt voci care încearcă să bagatelizeze acţiunea represivă a jandarmilor sau, mai grav, s-o justifice.

"Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august, s-o arunce în derizoriu sau, mai grav, s-o justifice. De obicei, sunt vocile celor cu agendă clară.
Ceilalți, victimele din 10 august, cei care așteptăm ca responsabilii – șefi ori executanți – să fie trași la răspundere, cu toții va trebui să avem multă răbdare. După aproape 30 de ani de la Mineriade, încă nu vedem o condamnare a lui Ion Iliescu și a altora, care au dat atunci ordine, – aceiași care, ulterior, și-au clădit falnice cariere (politice sau militare), aceiași care – deși urmăriți penal pentru crime împotriva umanității –, au conștiința împăcată, dorm liniștiți, rescriu istoria și ne explică doct că nici nu au existat Mineriade", a scris Mihai Şora joi, pe pagina sa de Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Sora
 
 
 
Loading...