Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihail Boldea, trimis în judecată pentru fraude imobiliare: Vezi interceptările discuțiilor dintre fostul deputat și membrii grupării

Mihail Boldea, trimis în judecată pentru fraude imobiliare: Vezi interceptările discuțiilor dintre fostul deputat și membrii grupării

Un articol de: B1 TV - 29 Iun 2012, 08:44
Mihail Boldea, trimis în judecată pentru fraude imobiliare: Vezi interceptările discuțiilor dintre fostul deputat și membrii grupării Eveniment

Fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Boldea este acuzat de fraude imobiliare alături de alte 19 persoane, dintre care 11 sunt în stare de arest preventiv.

Printre membrii grupării care acţionau sub conducerea lui Mihail Boldea se numără Cristina Bolboceanu, avocat al baroului Galaţi şi Lichiniuc Aurica, fost arbitru al Curţii de arbitraj Galaţi. Potrivit rechizitoriului, aceştia identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale Galaţiului pe care apoi le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Pentru întocmirea actelor, ei foloseau hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false.

Mai multe convorbiri interceptate scot la iveală faptul că Mihail Boldea încerca să se ascundă. El ţinea frecvent legătura cu ceilalţi membri ai grupării. Din interceptările DIICOT reiese că Boldea le spunea că, în cadrul audierilor, să nu facă niciun fel de declaraţie.

Boldea Mihail: Păi ce! L-a reţinut pe Bidigă şi pe Lulu şi nu ştiu cu Carmen ce este.
Şerban Gabriela: Deci, i-au reţinut pe ei, nu?
Boldea Mihail: Da. Carmen a ieşit?
Şerban Gabriela: Nu.
Boldea Mihail: Înseamnă că a reţinut-o şi pe ea.
Boldea Mihail: M-au sunat. Dar cine era? Cine a venit? De acolo de la D.I.I.C.O.T.
Boldea Mihail: Dar e şi Tudorel acasă?
Urban Sebastian: Da, da, da.
(...)
Boldea Mihail: Să nu dea absolut nici o declaraţie. Deci nici una, căci nu au ce declaraţie să dea.
Urban Sebastian: Da.

Deputatul s-a prezentat pe 16 martie la DIICOT.  A doua zi, el a plecat din România, cu maşina personală. Ajuns în Turcia, a luat un avion spre Kenya.

Pe 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea. Două zile mai târziu, pentru că nu a putut fi găsit, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă. Mihail Boldea a fost adus din Kenya pe 27 martie. Odată trimis în judecată, magistraţii au decis ca măsură asiguratorie, luată în timpul urmăririi penale, ( intra carton 2 ) reţinerea bunurilor lui Mihail Boldea. Mai multe conturi în lei şi valută deschise la diferite bănci au fost blocate, iar mai multe obiecte personale precum ceasuri şi bijuterii au fost puse sub sechestru.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ un milion de euro.

Citeşte mai multe despre:   Mihail Boldea,   trimis in judecata