A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu: A fost unul dintre cei mai puternici oameni din umbra politicii (FOTO)

A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu: A fost unul dintre cei mai puternici oameni din umbra politicii (FOTO)

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit duminică la vîrsta de doar 57 de ani.

Fostul șef de cabinet al prim-miniștrilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanuși-a dat ultima suflare la un spital din Nisa.

Mihnea Constantinescu a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reformă economică în același guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet și consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998), după ce Văcăroiu l-a promovat în diplomație.

În 2001 a fost reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian.

În 2004 a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) și apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplinește funcția de ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În 2012 fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfășurându-și activitatea în aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe