Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mii de elevi din județul Ialomița învaţă online. Șapte şcoli au trecut în scenariul roşu de predare din cauza cazurilor de coronavirus

Mii de elevi din județul Ialomița învaţă online. Șapte şcoli au trecut în scenariul roşu de predare din cauza cazurilor de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 26 Feb 2021, 11:09
Mii de elevi din județul Ialomița învaţă online. Șapte şcoli au trecut în scenariul roşu de predare din cauza cazurilor de coronavirus Eveniment

Sunt mii de elevi din județul Ialomița învaţă de acasă, din faţa calculatoarelor, după ce șapte şcoli au trecut în scenariul roşu de predare din cauza cazurilor de coronavirus, iar 40 sunt în scenariul galben, din cauza incidenţei cumulate a cazurilor apărute în localităţi.

În judeţ sunt la acest moment o sută de şcoli care sunt în scenariul verde. Asta înseamnă că elevii sunt prezenţi fizic la şcoală, indiferent de clasa în care sunt.

Însă, din cauza cazurilor de coronavirus apărute în localităţi, 40 de şcoli sunt în scenariul galben. Asta înseamnă că 6.153 de preşcolari şi elevi participă fizic la cursuri, în timp ce aproape 5.200 de elevi  sunt în online, acasă, scrie news.ro.

De asemenea, şapte unităţi şcolare  din Ialomiţa sunt în scenariul roşu.  Asta înseamnă că 566 de preşcolari şi elevi participă fizic la cursuri, iar 500 de preşcolari şi elevi sunt în online.  În afara acestei situaţii, mai sunt 171 de copii care participă doar online la ore din cauza carantinei zonale  instituite la nivelul localităţii. Este vorba despre comuna Sfântu Gheorghe, care a intrat în scenariul roşu în urmă cu o săptămână, după ce  incidenţa cazurilor de coronavirus a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori.  

În judeţul Ialomiţa,  13 clase au activitatea suspendată din cauza confirmării cu covid-19 a unor elevi sau a unor cadre didactice. În total, în acest judeţ, 18 elevi şi 5 profesori au fost diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus de la debutul celui de-al doilea semestru şcolar. 

Citeşte mai multe despre:   Ialomita,   scenariul rosu