Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mii de oameni, la mila lui Dumnezeu: Un oraş, şapte comune şi 35 de sate au rămas fără nicio ambulanţă (VIDEO)

Mii de oameni, la mila lui Dumnezeu: Un oraş, şapte comune şi 35 de sate au rămas fără nicio ambulanţă (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Feb 2018, 12:57
Eveniment

Situaţie incredibilă în judeţul Vaslui. Un oraş, şapte comune şi 35 de sate au rămas fără nicio ambulanţă. Asta pentru că singura salvare care deservea întreaga zonă s-a stricat şi a fost dusă în service. De unde nu a mai fost adusă, informează B1 TV. 

35.000 de oameni au rămas la mila lui Dumnezeu după ce şi ultima ambulanţă care deservea oraşul Murgeni şi satele limitrofe s-a stricat. A trecut aproape o săptămână de când maşina a fost dusă la service, fără să fie înlocuită cu o alta. Apelurile sunt acum preluate de staţia de ambulanţă Bârlad, însă primarul din Murgeni spune că oamenii au mari şanse să moară cu zile până ajunge salvarea la ei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Am avut o ambulanță și șeful ambulanței a fost mulțumit, a răspuns solicitărilor în timp util, dar au gradul de uzură extrem de avansat. Să spune, până în 500.000 de kilometri, reparațiile costă ceva mai puțin. Dar o mașină, când are peste 700.000 de kilometri, imaginați-vă că aceste costuri se triplează. Nu, mai degrabă, am proceda la mașini noi? (...) Din patru ambulanțe a rămas una singură”, a declarat Ioan Buta, primarul din Murgeni. 

Edilul arată cu degetul spre conducerea serviciului judeţean de ambulanţă Vaslui, dar şi spre mai-marii de la Bucureşti. Iar în loc de soluţii, de la judeţ vin doar ridicări din umeri. Cei de acolo spun că sunt legaţi de mâini în aşteptarea licitaţiilor de la Bucureşti.

”Am relocat o ambulanţă dintr-o altă substaţie în substaţia Murgeni astfel încât să avem un timp de răspuns în limitele legii. Deci substaţia Murgeni e acoperită în momentul actual de un echipaj medical de urgenţă. Realitatea e că într-adevăr situaţia parcului auto este precară. În momentul actual lucrăm cu mai puţin de 30% din efectivul pe care ar trebui să îl avem. Sperăm în continuare în licitaţia naţională de ambulanţe care va veni cu reînoirea parcului auto. Încercăm până atunci să facem faţă tuturor solicitărilor de urgenţă venite din partea populaţiei”, a explicat Ana Maria Ungureanu, director medical la Ambulanța Vaslui

Primarul din Murgeni speră mai degrabă la un ajutor din afara României.

În tot judeţul Vaslui, cele mai noi ambulanţe sunt din 2015 şi nu este niciuna care să nu aibă parcurşi cel puţin 300.000 de kilometri. În mod normal ar trebui casate, spun cei de la serviciul judeţean de ambulanţă.
 

Citeşte mai multe despre:   Vaslui
 
 
 
Loading...