Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mii de turiști au luat cu asalt plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, fără niciun respect pentru habitatele din Rezervația Biosferei Delta Dunării (VIDEO)

Mii de turiști au luat cu asalt plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, fără niciun respect pentru habitatele din Rezervația Biosferei Delta Dunării (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 29 Iun 2020, 16:07
Mii de turiști au luat cu asalt plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, fără niciun respect pentru habitatele din Rezervația Biosferei Delta Dunării (VIDEO) Eveniment

Mii de turiști au luat cu asalt în weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, anunță Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.

Pe lângă faptul că turiștii nu au respectat nicio normă de disanțare socială pentru a se proteja în contextul pandemieid e COVID-19, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

 

 

Aglomerație la munte în contextul pandemiei de COVID-19

 

Nu doar plajele au fost luate cu asalt de către turiști în weekend, ci și munții. În acest weekend, Platoul Munților Bucegi a fost sufocat de câteva sute de mașini, parcate în coloană, până la linia orizontului, în plină stare de alertă.

Cum drumețiile la munte au fost permise din luna mai, oamenii au luat cu asalt stațiunile, însă vârful s-a înregistrat în acest weekend, la fel cum s-a petrecut și pe litoral.

 

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România

 

Alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost întregistrate în ultimele 24 de ore, anunță, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanțul total ajunge la 26.582 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat, 22 decese în intervalul 28 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 10:00.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Delta Dunarii,   COVID-19