Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Milionarul Alexandru Bittner a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft (VIDEO)

Milionarul Alexandru Bittner a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2014, 12:38
Milionarul Alexandru Bittner a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft (VIDEO) Foto: enational.ro Eveniment

Prietenul lui Adrian Năstase, milionarul Alexandru Bittner, omul care în perioada 2000-2004, a controlat toate proiectele de IT pe durata guvernării PSD-iste a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft. Totul pentru a-şi proteja banii din conturile americane. Internal Revenue Service, agenţia guvernamentală americană specializată în colectarea impozitelor a pus sechestru pe averea combinatorului post-decembrist după ce a intrat în posesia unor date conform cărora acesta era suspect de fapte de corupţie. În schimbul unor mărturii în dosarul instrumentat de procurorii români, Baronul Deltei, aşa cum i s-a mai spus lui Bittner, şi-a menţinut sumele intacte prin vânzare proprietaţilor şi prin lichidarea firmelor din România.

Apropiatul lui Adrian Nastase, nimeni altul decât milionarul Alaxandru Bittner, joacă în dosarul Microsoft departe de România tocmai din Statele Unite. Ultimele informaţii apărute în primâvara acestui an arată că omul de afaceri care deţine şi cetăţenie americană a plecat în SUA în 2013 renunţând la tot ce a avut în ţară nu înainte de -aşi transforma averea în bani frumoşi transferaţi în conturi americane. FBI a aflat că Bittner este vizat de o anchetă penală în România fiind alături de Claudiu Florică, un pion principal în afaceri suspecte cu statul şi cu oameni care deţin funcţii la nivel înalt, ceea ce reiese şi din investigaţiile DNA.

”Claudiu Florică s-a întâlnit în primăvara anului 2004 cu Alexandru Bittner care controla toate proiectele de IT în perioada guvernării PSD-iste, 2000 - 2004, iar acesta i-a oferit lui Claudiu Florică susţinerea pe lângă Adrian Năstase în proiectele sistemului de securizare a frontierelor de stat şi proiectul licenţierii Guvernului României pentru produse Microsoft cu condiţia să renunţe să mai facă presiuni pentru a reintra în proiectului Sistemului Educaţional Informatizat”, se arată în referatul DNA.

Tot în 2004, susţin sursele judiciare, ”Claudiu Florică a avut o întâlnire cu Alexandru Bittner care în perioada respectivă controla în numele şi pentru Adrian Năstase orice contract de tehnică de calcul şi software cu Guvernul României şi ministerele sale, acestea solicitând un procent din respectivele contracte prin firmele off-shore pe care le controla, ca plată pentru obţinerea semnăturilor la nivelul primului - ministru, Adrian Năstase”.

Jurnaliştii de la Curentul susţin că omul de afaceri Alexandru Bittner s-a ales cu sechestru pe avere dispus de fiscul american, Internal Revenue Service, şi pentru salvarea banilor a decis să vorbescă în dosarul Microsoft, obţinând o înțelegere cu autoritățile americane. Afacerile lui Bittner nu s-au limitat numai în domeniul IT şi imobiliare. Concesiunile din Delta Dunării din perioada 2002-2003 l-au transformat în Baronul Deltei. În plus, presa a relatat că, poate în premieră în Romania, Bittner a inaugurat sistemul off-shore-urilor britanice în spatele cărora nu exista, se pare, decât o firma de avocatură englezească. Pentru ca lucrurile sa ramană în familie, toate aceste firme din Marea Britanie au fost reprezentate în Romania de avocata Marieta Anastăsescu, nimeni alta decît vecina de la etajul 2 a lui Năstase din blocul situat în strada Zambaccian.

Jurnaliştii mai scriu că tot în perioada guvernării PSD, ”având tot sprijinul autoritatilor, în mandatul 2000-2004, Alexandru Bittner & Co. au reusit să-si dezvolte la Jurilovca, la Gura Portitei, propria statiune turistică. Firma Turism şi Agrement SA este cea care administreaza la Gura Portiţei un adevarat complex turistic, cu restaurante, hoteluri, vile, baruri, discoteci, vase de agrement şi fântani arteziene”.

Combinatorul post-decembrist a făcut afaceri şi cu Dan Radu Ruşanu. Din iulie 2003, Ruşanu care a fost un apropiat al fostului premier Tăriceanu, a preluat rolul de contabil pentru unele din afacerile grupării Bittner. Numele lui Bittner a fost legat şi de cazul Mătuşa Tamara. Năstase l-a numit consilierul femeii de peste 90 de ani care a lăsat familiei Năstase o avere frumuşică. Pentru tranzacţiile cu bătrâna fostul premier. a fost achitat definitiv.

Alexandru Bittner a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft


Citeşte mai multe despre:   dosarul microsoft