Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Militarii români au început misiunile în teatrul de operații Mali

Militarii români au început misiunile în teatrul de operații Mali

Un articol de: Irina Mina - 15 Oct 2019, 19:57
Eveniment

Mai mulți militari români au început, marți, misiunile în cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali – MINUSMA, potrivit unui comunicat de presă al MApN.  

DISPERARE PENTRU ANDREEA BĂLĂN! HACKERII I-AU FURAT CELE MAI INTIME FOTOGRAFII! DOAMNE, CE RUȘINE

”Ceremonia transferului de autoritate a Detașamentului din Forțele Aeriene Române „Carpathian Pumas”, de la Comandamentul Forțelor Întrunite al MApN către Organizația Națiunilor Unite, a avut loc marți, 15 octombrie, la Gao, în Republica Mali. Astfel, militarii români vor începe, de astăzi (marți, n.r.), misiunile în cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali – MINUSMA”, se arată în document.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Cu această ocazie, „Carpathian Pumas” au preluat responsabilitățile de la colegii din Canada, iar comandantul Detașamentului de 4 elicoptere de transport dislocabil, comandorul Ioan Mischie, a semnat certificatul care reglementează luarea în primire a responsabilității segmentului de misiune de la partenerii canadieni.

DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

”În cadrul ceremoniei, desfășurată în prezența comandantului misiunii MINUSMA, generalul-locotenent Dr. Dennis T. Gyllenspore, ai reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și ai Canadei, a fost coborât drapelul Canadei și arborat cel al României, iar două elicoptere IAR-330 Puma L-RM au executat o trecere la verticală”, transmite sursa citată.

”Cei aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) ai detașamentului vor executa, la solicitarea Organizației Națiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală - MEDEVAC, misiuni de căutare-salvare - CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare în sprijinul ONU”, se adaugă în comunicat.

 
Loading...