Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN: S-A AFLAT cine este militarul român ucis, joi, în explozia de la KABUL (FOTO)

MApN: S-A AFLAT cine este militarul român ucis, joi, în explozia de la KABUL (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Sep 2019, 16:08
MApN: S-A AFLAT cine este militarul român ucis, joi, în explozia de la KABUL (FOTO) Eveniment

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, a transmis Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă.

Militarul avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Acesta era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

MApN transmite că militaru român se afla la volanul unui autovehicul de serviciu atunci când s-a produs explozia mașinii-capcană,  în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului. 

De asemenea, ministrul Gabriel Leș a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MApN: 

Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.VEȘTI BUNE! Kaufland are o SURPRIZĂ pentru clienţi în fiecare zi, la ora 12.00

Conducerea Ministerului Apărării Naționale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   Afganistan