Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Minciunile Guvernului PSD-ALDE pun în pericol BAC-ul. Profesorii amenință că vor suspenda examenul, nemulțumiți de Legea salarizării

Minciunile Guvernului PSD-ALDE pun în pericol BAC-ul. Profesorii amenință că vor suspenda examenul, nemulțumiți de Legea salarizării

Un articol de: B1 TV - 10 Iun 2017, 20:28
Minciunile Guvernului PSD-ALDE pun în pericol BAC-ul. Profesorii amenință că vor suspenda examenul, nemulțumiți de Legea salarizării Eveniment

Examenul de bacalaureat este în pericol. Profesorii din cel puţin cinci judeţe vor intra de luni în grevă, din cauza promisiunilor care nu au fost respectate de Guvern în Legea salarizării unice, informează B1 TV. Cei mai vocali sunt dascălii din judeţul Buzău, care au votat în proporţie de 90% pentru protest.

Nici bine nu a început examenul de bacalaureat și sute de profesori amenință că îl vor suspenda. În pericol este și examenul național. Ideea unei greve se conturează tot mai mult. Revoltaţi după votul pe Legea salarizării, profesorii vor să pună lacăt pe uşile şcolilor.

În mai multe şcoli din Capitală, decizia de protest a fost mediatizată prin intermediul unui afiş. Acolo apar și nemulțumirile: nerespectarea angajamentelor Guvernului, respectiv creșterea de 20% pe 1 iulie, neacordarea unor drepturi stabilite prin hotărâri judecătorești.

Greva anunţată de profesori este total neindicată, avertizează asociaţiile de părinţi. Elevii ar putea pierde admiterea la universităţile din străinătate, în cazul în care cele din ţară ar accepta întârzierea.

Peste 6.000 de profesori din Cluj şi Buzău s-au pronunţat deja pentru grevă, iar luni vom afla dacă dascălii vor decide să protesteze în toată ţara. Examenele scrise la bacaulareat vor începe pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura Română. 

Citeşte mai multe despre:   BAC,   profesori,   legea salarizării,   greva,   protest