Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Minerii, VESTELE GALBENE care pot dărâma Guvernul! MESAJ VIRAL înainte de negocieri: "Țara e condusă de penali și analfabeți!" De ce România riscă să rămână FĂRĂ ENERGIE! (FOTO)

Minerii, VESTELE GALBENE care pot dărâma Guvernul! MESAJ VIRAL înainte de negocieri: "Țara e condusă de penali și analfabeți!" De ce România riscă să rămână FĂRĂ ENERGIE! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 17 Ian 2019, 11:30
Minerii, VESTELE GALBENE care pot dărâma Guvernul! MESAJ VIRAL înainte de negocieri: "Țara e condusă de penali și analfabeți!" De ce România riscă să rămână FĂRĂ ENERGIE! (FOTO) Eveniment

Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis iar alte doua ar putea fi oprite în următoarele ore. Stocurile de cărbune sunt aproape epuizate şi dacă minerii care sunt în grevă de aproape o săptămână nu reiau munca, întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia poate fi blocată.

La aproape o săptămână de la declanșarea protestului, ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat joi că va merge la Târgu-Jiu să discute cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia. 

Între timp, chiar înainte de această întâlnire, un mesaj al minerilor s-a viralizat pe Facebook. Aceștia susțin că nu își mai pot continua munca în condițiile actuale și acuză conducerea CEO să fie ”raționali cu burta goală”. 

„Înțelegere, responsabilitate, raționament?

Conducerea CEO face un apel la înțelegere, responsabilitate, raționament din partea minerilor. Coincidență, exact aceleași lucruri cer și minerii. Și atunci de ce nu ne înțelegem? Domnilor "conducători" dacă sunteți raționali veți înțelege că așa nu se mai poate! Și veți purta responsabilitata a ceea ce va urma! Pentru că pur și simplu nu se mai poate! În timp ce țara e condusă de penali și analfabeți, bugetarii de lux adună averi uriașe, parlamentarii își măresc permanent indemnizațiile, șmecherii au salarii nesimțite și pensii speciale, minerii sunt sclavi pe moșia CEO! Și voi, cu buzunarele burdușite ne cereți să fim înțelegători?

Ne cereți să fim raționali cu burta goală? Aflați că suntem responsabili (și) față de familiile noastre, față de copiii noștri, care nu sunt cu nimic mai prejos decât voi, familiile și copiii voștri! Așadar, așteptăm cu speranță că veți da dovadă de înțelegere, raționament și responsabilitate!”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de Daniel Muntean.

De asemenea, în ultimele zite, pe rețelele sociale au început să circule îndemnuri pentru radicalizarea protestului. 

Unii internauţi îi îndeamnă pe minerii de la CEO să iasă în stradă şi să se echipeze cu... "veste galbene", pe modelul celebrelor proteste care devastează Franţa.

"Felicitări, dar toţi angajaţii CEO care o duc greu trebuie ă iasă în stradă! Altfel nu suntem băgaţi în seamă, să ne echipăm cu 'Vestele Galbene'", este îndemnul unui internaut pe Facebook.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Minerii au întrerupt lucrul încă de vineri seară şi refuză să se întoarcă la muncă până nu vor obţine măriri de salarii şi condiţii mai bune în subteran. 
Protestul angajaţilor a pornit de la faptul că, în bugetul pe 2019, nu sunt prevăzuţi bani pentru majorări, deşi acestea le-au fost promise de luni bune.

Miercuri seară, un grup al centralei de la Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, a fost scos din funcţiune după ce unitatea a rămas fără stocuri de cărbuni in conditiile in care peste 7000 de mineri sunt de o saptamana in greva. Complexul Enegetic Oltenia asigura un sfert din necesarul energetic al tarii noastre. Situaţie este la limită: România importă de dimineaţă echivalentul a două reactoare nucleare .Abia acum însă, ministrul energiei, Anton Anton, s-a deplasat la faţa locului. (Detalii AICI)
 


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Rovinari,   Complexul Energetic Oltenia