Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ! MAE a emis o ATENȚIONARE de călătorie! Guvernul recomandă PRUDENȚĂ

ALERTĂ! MAE a emis o ATENȚIONARE de călătorie! Guvernul recomandă PRUDENȚĂ

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Mai 2019, 20:57
ALERTĂ! MAE a emis o ATENȚIONARE de călătorie! Guvernul recomandă PRUDENȚĂ Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, luni, o atenţionare de călătorie în Republica Indonezia cu ocazia anunţării rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale din luna aprilie.

Potrivit Jakarta Post, au fost mobilizate forţe de securitate adiţionale în capitala Indoneziei, existând îngrijorări că ar putea izbucni violente. De altfel, poliţia a arestat mai mulţi indivizi suspectaţi că ar fi pus la cale un atac terorist care ar fi trebuit să aibă loc în timpu unor demonstranţii anunţate pentru data anunţării rezultatului alegerilor.

Anunţarea rezultatului alegerilor va avea loc miercuri, 22 mai.

Textul complet al atenţionării, aşa cum a fost el redactat de Biroul de presă al MAE:

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile locale, rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi date publicităţii în intervalul 22-26 mai 2019 și se recomandă să se evite zonele unde ar putea avea loc demonstraţii, în Jakarta și în alte oraşe, inclusiv Surabaya din Java de Est și Medan din Sumatra de Nord. 

Autorităţile indoneziene au precizat că s-au suplimentat măsurile de securitate înainte de 22 mai 2019, data la care vor fi anunţate rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de luna trecută.

Cetățenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +6221 3106240, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Jakarta: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.jakarta.mae.ro,  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!"