Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Afacerilor Externe: Trei cetățeni români și mama acestora, cetățean sirian, au fost repatriați

Ministerul Afacerilor Externe: Trei cetățeni români și mama acestora, cetățean sirian, au fost repatriați

Un articol de: - 16 Sep 2015, 15:52
Ministerul Afacerilor Externe: Trei cetățeni români și mama acestora, cetățean sirian, au fost repatriați Foto: globalresearch.ca Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează miercuri că trei cetățeni români și mama acestora, cetățean sirian, au fost repatriați din Siria la cererea acestora.

Cele patru persoane au părăsit în condiţii de siguranţă Siria pe cale terestră către Liban la data de 15 septembrie 2015. Misiunea diplomatică de la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii celor trei cetăţeni români, iar Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), filiala Damasc, a asigurat transportul oamenilor la Beirut cu autoturismele din dotarea organizaţiei”, arată MAE într-un comunicat.

Grupul a fost asistat de către Ambasada României la Beirut și OIM pentru a putea lua avionul spre București.

MAE precizează că este în permanentă legătură cu cetățenii români din zonele de conflict. Misiunea diplomatică din Damasc le acordă sprijinul necesar românilor pentru a facilita comunicațiile, pentru a desfășura diverse activități și pentru aprovizionare. De asemenea, misiunea diplomatică poate elibera documente de călătorie necesare și asigură serviciile consulare necesare.

Ministerul de Externe arată că țara noastră a reușit să repatrieze 692 de români și membri de familie.

Totodată, MAE recomandă românilor care sunt prezenți în Siria să-și anunțe prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară.

Citeşte mai multe despre:   MAE