Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Agriculturii va aloca 145 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigații

Ministerul Agriculturii va aloca 145 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigații

Un articol de: - 16 Sep 2015, 12:07
Ministerul Agriculturii va aloca 145 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigații Eveniment

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat că Ministerul Agriculturii va aloca 145 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații.

Acesta a precizat că prioritatea statului este reabilitarea infrastructurii principale, fără de care nu poate fi folosită cea secundă.

"Infrastructura de irigații principală trebuie să rămână în proprietatea statului prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, astfel încât să facem reabilitarea din fonduri publice, de la bugetul consolidat. Sper ca, odată aprobată această lege /a bugetului, n.r./ să avem distinct sumele în bugetul ministerului. Avem fonduri pentru reabilitarea infrastructurii secundare pentru perioada 2014-2020, perioadă în care ar trebui să fie contractate toate fondurile pe care le avem la dispoziție, adică 435 de milioane de euro. Personal, eu cred că ele vor fi contractate în 2016, cel târziu în 2017. Astfel, vom avea până în 2020 toată infrastructura secundară reabilitată. În paralel, în acești cinci ani, ar fi bine să alocăm sume în fiecare an, astfel încât să reabilităm și infrastructura principală, fără de care va fi foarte greu să folosim infrastructura secundară. Din acest motiv, ținând cont că avem nevoie de un miliard de euro pentru infrastructura principală, propunerea pe care noi am făcut-o este ca, în primul an, în 2016, să alocăm 145 de milioane de euro și, an de an, suma să crească cu 17% față de anul precedent", a spus Constantin, citat de agerpres.ro.

Acesta a mai spus că infrastructura secundară de irigații trebuie să treacă în proprietate privată.

"Infrastructura secundară trebuie să treacă în proprietate privată, iar modalitatea trebuie convenită. Infrastructura să treacă în folosința organizațiilor care s-au constituit, urmând ca în momentul în care nu se fac investiții de către organizațiile de utilizatori de apă, ea să se întoarcă în proprietatea statului, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare", a afirmat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Constantin,   agricultura,   infrastructura