Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Apărării anunță că aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX

Ministerul Apărării anunță că aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX

Un articol de: Elena Stanciu - 17 Apr 2021, 22:14
Ministerul Apărării anunță că aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX Foto: facebook.com/mapn.ro Eveniment

Ministerul Apărării Naționale anunță că aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX, care vor avea loc în România, în perioada mai-iunie.

 

Militarii români participă la la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX

 

”Aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX desfășurate pe teritoriul național, care integrează secvențe de instruire în comun, în context aliat.

Exercițiile vor fi precedate de etapa de afluire și dislocare a forțelor în zonele de antrenament, în lunile aprilie și mai, urmate de faza defluirii, din luna iunie”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

În acest context, în ultimele zile au ajuns în țara noastră peste 100 de militari britanici, precum și vehiculele din dotarea acestora.

Primele efective și echipamente militare care au sosit în România, în perioada 12-17 aprilie, sunt formate din 120 de militari britanici și 55 de vehicule din dotarea acestora. Coloanele militare, însoțite de echipaje de poliție militară, se vor deplasa la sediul Brigăzii 1 Mecanizate din București, în data de 17 aprilie. Ulterior, în data de 20 aprilie, militarii se vor deplasa la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, unde vor începe procesul de instrucție, în cooperare cu structuri ale Forțelor Terestre Române”, mai transmit reprezentanții Ministerului Apărării.

 

Ce este DACIA 21 LIVEX

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Potrivit sursei citate, ”DACIA 21 LIVEX confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor aliate și partenere de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în fața oricărei potențiale amenințări la adresa securității naționale. De asemenea, DACIA 21 LIVEX verifică modul de realizare a sprijinului acordat de țara noastră pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național”.

Ministerul Apărării anunță că aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii Nationale