Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Culturii, PRIMA REACȚIE în scandalul cu Ateneul Român: ”Toate măsurile vor fi luate conform legii”

Ministerul Culturii, PRIMA REACȚIE în scandalul cu Ateneul Român: ”Toate măsurile vor fi luate conform legii”

Un articol de: Irina Mina - 12 Apr 2019, 16:34
Foto: Facebook Eveniment

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz, a susținut vineri o conferință de presă în care a dat declarații despre situația creată la Filarmonica „George Enescu” în urma evaluării directorului general, Andrei Dimitriu.

Reamintim că Filarmonica „George Enescu” este în mijlocul unui scandal uriaș, declanșat de încercarea Ministerului Culturii de a-l schimba pe actualul director general al instituției, Andrei Dimitriu. Acesta a fost evaluat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu un punctaj insuficient continuării actualului proiect managerial, evaluarea vizând rezultatele înregistrate în anul 2018. (Detalii AICI)

În urma evaluării, Andrei Dimitriu a depus contestație, declarând, pentru B1.ro, că el consideră punctajul dat ca fiind incorect.

”Evaluarea o consider incorectă. Am depus contestație în termenul legal și pentru ca această comisie nouă de contestație să aprecieze în mod corect performanța deosebită, ca să fiu modest zic deosebită, a Filarmonicii în anul 2018. O performanță pe care lumea calificată, adică aceia care au trecut prin Filarmonică, au o educație muzicală, au o educație intelectuală, care impune ceva știință muzicală, o apreciază ca excepțională. Deci personalitățile acestea care sunt în acel apel de solidaritate cu mine cred ca ar trebui să spună ceva comisiei de evaluare. Eu sunt optimist că lucrurile se vor îndrepta”, a declarat directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, în exclusivitate pentru B1.ro.

În acest context, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a declarat că măsurile vor fi luate conform legii, iar contestația a fi analizată, conform legii, de comisia de contestaţii.

„Toate măsurile vor fi luate conform legii. În fiecare an, are loc o evaluare făcută de o comisie formată din specialişti şi un reprezentant al ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale a tuturor directorilor instituţiilor din subordinea ministrului. După evaluarea fiecăruia, se propune un punctaj de comisie. În momentul de faţă suntem într-o procedură datorită faptului că domnul director în cauză a depus o contestaţie la MCIN, care va fi analizată, conform legii, de comisia de contestaţii”, a declarat Breaz, în conferința de presă.

Cât despre scrisoarea de susținere adresată ministrului Culturii, semnată de mari personalități ale României, Valer Daniel Breaz a precizat că ”suntem într-o procedură, pentru că avem acea contestaţie, iar un răspuns final îl vom putea comunica după soluţionarea ei”.

 „Am văzut scrisoarea (de susţinere, n.r.), am citit, am văzut şi personalităţile care sunt semnatarii ei, dar, deocamdată, suntem într-o procedură, pentru că avem acea contestaţie, iar un răspuns final îl vom putea comunica după soluţionarea ei”, a afirmat ministrul Culturii.

Precizăm că B1.ro a trimis o serie de întrebări legate de acest eveniment la adresa Ministerului Culturii, însă, deocamdată, nu a primit un răspuns.

 

Citeşte mai multe despre:   Valer Daniel Breaz,   Andrei Dimitriu
 
Loading...