Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Dezvoltării anunță construirea unui cămin studențesc în Brașov: Proiectul are o valoare de peste 31 de milioane de lei și va dura 22 de luni

Ministerul Dezvoltării anunță construirea unui cămin studențesc în Brașov: Proiectul are o valoare de peste 31 de milioane de lei și va dura 22 de luni

Un articol de: George Lupu - 23 Feb 2021, 11:25
Ministerul Dezvoltării anunță construirea unui cămin studențesc în Brașov: Proiectul are o valoare de peste 31 de milioane de lei și va dura 22 de luni sursa foto: pixabay Eveniment

Compania Națională de Investiții (CNI), prin Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administrației, a semnat ieri contractul pentru construirea unui cămin studențesc nou, de care va beneficia Universitatea Transilvania Brașov.

Proiectul are o valoare de peste 31 de milioane de lei. Construcția căminului va fi realizată în 22 de luni, dintre care primele două vor fi dedicate activității de proiectare.

Căminul va avea 103 camere duble și va cuprinde și două locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. Fiecare cameră va fi dotata cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider și etajere) și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea nouă va fi prevazută și cu spații comune, precum săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese sau chicinetă.

Cu o suprafață desfășurată de 5.598 mp și un regim de înălțime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, clădirea va fi prevazută și cu parcare subterană, cu o capacitate de 34 de locuri, din care 3 destinate persoanelor cu dizabilități, precum și adăpost ALA (apărare locală antiaeriană).

Universitatea Transilvania din Brașov cuprinde, în prezent, 18 facultăți din diferite domenii și desfășoară activități educaționale pentru aproximativ 19.000 de studenți, media anuală a solicitărilor de cazare care nu pot fi onorate din lipsă de spații de cazare fiind de cel puțin 1.000 de studenți.

Citeşte mai multe despre:   Brasov