Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației: 3.014 unităţi de învăţământ fac cursuri online / 382 au avut cazuri de COVID-19

Ministerul Educației: 3.014 unităţi de învăţământ fac cursuri online / 382 au avut cazuri de COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Oct 2020, 16:46
Ministerul Educației: 3.014 unităţi de învăţământ fac cursuri online / 382 au avut cazuri de COVID-19 Sursa Foto: bucurestifm.ro Eveniment

Ministerul Educației și Cercetății anunță, luni, că peste 3.000 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, adică elevii învață exclusiv online, din cauza num[rului tot mai mare de cazuri de Covid-19.

 

 

Elevii din peste 3.000 unităţi de învăţământ fac cursuri online

 

 

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, luni, Ministerul Educației a transmis că 3.014 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), 4.894 - în Scenariul 2 (mixt), iar 9.748 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1, adică elevii merg zilnic la școală.

"Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", afirmă MEC.

Ministerul Educației reaminteşte că potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

 

Capitala, în scenariul roșu: Ce se întâmplă cu școlile și grădinițele începând de săptămâna viitoare

 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Printre măsurile dispus ede către autorități pentru scăderea cazurilor de coronavirus din București se numără închiderea pentru o perioadă de 14 zile a școlilor și a grădinițelor ca urmare a intrării cestora în scenariul roșu.

Având în vedere că mai este o săptămână până când măsurile anunțate de autorități expiră, mulți se întreabă dacă școlile rămân închise automat de lunea viitoare în cazul  în care rata de incidență continuă să depășească trei cazuri la mia de locuitori.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au precizat pentru B1.RO că după cele 14 zile Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să decidă, în funcție de situația epidemiologică dacă rămâne în vigoare scenariul roșu sau dacă acesta se poate schimba.

Probabil că se va convoca din nou Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și va decide în funcție de situația de la momentul respectiv. Dacă se prelungește starea aceasta și scenariul roșu pentru unitățile de învățământ în funcție de incidență sau se revine la școală. Deci schimbarea scenariului și implicit continuarea lui în aceeași manieră trebuie decisă de Comitet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar.


 

Citeşte mai multe despre:   scoala online,   cursuri online,   scenariul rosu,   Ministerul Educatiei