Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu asociația lui Alexandru Cumpănașu

Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu asociația lui Alexandru Cumpănașu

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Apr 2021, 16:43
Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu asociația lui Alexandru Cumpănașu FOTO: Facebook: Alexandru Cumpănașu Eveniment

​Ministerul Educației anunță oficial că a reziliat toate contractele de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu.


"În data de 29.03.2021, Ministerul Educației a încetat toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) în toate cele trei proiecte, încheiate în 2018, respectiv 2019.

  • Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate - CAF. În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare.
  • Noi Perspective în Educație - În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului - Direcția Generală România Educată.
  • Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație. În cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție "AI. I. Cuza" din București.

Ministerul Educației a decis și rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020.

În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare/parteneriat/acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene" a transmis Ministerul Educației.  

Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu a câştigat în ultimii trei ani contracte în valoare de 10 milioane de lei cu Ministerul Educaţiei. Ultimul proiect a fost în valoare de 4 milioane de lei.

Sorin Cîmpeanu a vorbit pe 30 martie despre o analiză în curs de derulare, solicitată "pe baza unor “semne de întrebare" cu privire la cât de adecvat este parteneriatul" semnat în anul 2018.

Potrivit Edupedu.ro , AID și Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" predau lecții de "etică, integritate și anticorupție" la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din Ministerul Educației într-un proiect cu fonduri europene în valoare de 4,8 milioane de lei.

Era vorba despre proiectul "Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație" – derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 în valoare de 4.892.870,30 lei, din care 3.716.880 lei din buget al Ministerului Educației.

În ceea ce privește primul proiect din listă - Sistem de Management al Calității -, în valoare de 4 milioane lei, Cumpănașu a declarat că Ministerul Educației nu i-a rambursat banii și că urmează să îi facă plângere la DNA ministrului Sorin Cîmpeanu.

"Un sistem de management al calității presupune reguli interne, proceduri operaționale care sunt foarte necesare în Ministerul Educației unde domneșțe haosul atunci când e vorba de a căuta un document, spre exemplu. Am livrat o serie de proceduri privind managementul calității și al transparenței, am livrat o serie de analize comparative", a spus Cumpănașu susținând că nu deține toate elementele proiectului în detaliu.

Alexandru Cumpănașu este cercetat, de la începutul acestui an într-un dosar penal in rem pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, în postările de pe rețeaua socială TikTok, ca urmare a sesizării din oficiu a poliției.

Poliția Capitalei a făcut verificări în cazul discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu de pe contul său de TikTok, urmărit de aproximativ 500.000 de elevi, după ce mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Cumpănașu îi prezintă pe profesori ca adversari ai elevilor și îi indeamnă pe elevi la răzvrătire.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Cumpanasu,   Ministerul Educatiei,   contracte reziliate