Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate

Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Ian 2021, 16:57
Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministerul Educației a informat inspectoratele școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebui să desemneze o persoană pentru înregistrarea cadrelor didactice și a personalului pe platforma campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Prioritate la vaccinare vor avea cei care lucrează în învățământul preșcolar, profesorii care lucrează direct cu elevi și cei care urmează să predea fizic, în clase, din 8 februarie.

 

Ministerul Educației, solicitare către inspectoratele școle în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

 

„Vă solicităm să diseminați informațiile către toate unitățile de învățământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19.

În acest sens, fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, a transmis MInisterul Educației tuturor inspectoratelor școlare.

 

Angajații din sistemul de Educație care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19:

  • angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii.
  • angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 08 februarie 2021.

Până luni, 18 ianuarie, ora 16.00, fiecare unitate de învățământ preuniversitar trebuie să trimită inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București numele, funcția și datele de contact ale persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, urmând ca până marți, 19 ianuarie, ora 12.00, inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București să transmită situația către Ministerul Educației.

 

Klaus Iohannis, despre scenariile în care se vor redeschide școlile din 8 februarie

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Săptămâna aceasta, președintele Klaus Iohannis a prezentat cele trei scenarii în care ar putea funcționa școlile din 8 februarie, când începe cel de-al doilea semestru.

„În semestrul 2, în localitățile care se încadrează în secnariul verde, cu puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, merg în continuare la grădiniță și la școală copiii din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale (clasele VIII și XII). În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și la școală copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid și se merge în online”, a explicat șeful statului.

O decizie definitivă în acest sens va fi luată, însă pe 2 februarie, în funcție de eveoluția epidemiei de coronavirus de până atunci.

Sorin Cîmpeanu a explicat că până pe 8 vor fi pregătite unitățile de învățământ, iar cadrele didactice ar urma să primească aproximativ 100 de lei pentru fiecare oră remedială.

„Nu o vom face fără măsurile de precauție, iar printre măsurile de precauți vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învățământ, a învățătorilor, a profesorilor, tot personalul din învățământ este în etapa a II-a de vaccinare, care a început astăzi.

A doua măsură pe care o luăm este testarea. Testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt definite drept contacți ai persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19. Dacă cineva apare într-o ancheta epidemilologică și intră în cotnact cu altcineva din școală va fi imediat testat. Va fi testat cu teste antigen fie că este copil, fie că este adult. Dacă oricine are simptome va fi testat, dacă un copil dintr-o clasă va fi testat pozitiv, atunci toți copiii din clasă vor fi testați.

Se lucrează în MS la un ghid de bune practici pentru școli”, a declarat, la rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.