Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației: Elevii vor putea studia teatrul ca disciplină școlară opțională, începând de anul viitor

Ministerul Educației: Elevii vor putea studia teatrul ca disciplină școlară opțională, începând de anul viitor

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Oct 2020, 18:50
Ministerul Educației: Elevii vor putea studia teatrul ca disciplină școlară opțională, începând de anul viitor Sursa Foto: Arthur Krijgsman/ Pexels Eveniment

Începând cu anul școlar 2021-2022, elevii din România vor putea alege studia teatrul, ca disciplină opțională. 

Recent, ministrul Educației,  Monica Anisie, aprobat introducerea în programa de învățământ a trei discipline opţionale şi a programelor aferente acestora.

De anul viitor,  la clasele a III-a şi a IV-a se va putea studia "Eu şi scena" , la clasele a VI-a şi a VII-a, "Teatrul şi noi" şi clasele a X-a şi a XI-a, "Laboratorul de teatru".

Potrivit comunicatului, odată cu familializarea cu arta teatrală, elevii îşi vor dezvolta creativitatea și competenţele de comunicare.

"Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică a propus, în acest an şcolar, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competenţele-cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, în care sunt incluse şi competenţele artistice, dar şi Declaraţiei de la Frankfurt privind Educaţia prin Arte. De asemenea, decizia are la bază şi recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educaţie poate să sporească abilităţile creative şi inovative ale societăţii, să genereze recunoaşterea şi dezvoltarea bunăstării sociale şi culturale, să promoveze şi să încurajeze responsabilitatea socială", a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei