Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică

Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică

Un articol de: - 29 Iun 2012, 16:51
Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică Foto: realitateavalceana.ro Eveniment

Ministerul Educaţiei a transmis, într-un comunicat de presă, că decizia de vineri a unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fără nici o relevanţă ştiinţifică.

"Ministerul Educaţiei respinge ferm încercările de politizare a acestei decizii. (...) Prin atitudinea lor, unii membri ai Consiliului General al CNATDCU au riscat compromiterea acestei instituţii", se arată în comunicatul respectiv, citat de Mediafax.

Ministerul Educaţiei precizează şi că prin ordinul publicat vineri în Monitorul Oficial, nu se decide desfiinţarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ci reorganizarea acestuia, fără nico legătură cu " elemente vehiculate în dezbaterea publică".

Ministerul subliniază şi că, printr-o notă din mai 2011 aprobată de fostul ministru Cătălin Baba, sesizările de plagiat se trimit către Consiliul Naţional de Etică, organism abilitat prin lege în analiza şi rezolvarea acestor cazuri.

Explicația vine după ce, printr-un ordin al Ministerului Educației, a fost abrogat vechiul regulament de functionare al CNATDCU, iar prin noul regulament, consiliul nu mai are competențe în a stabili dacă o teză de doctorat este sau nu plagiat.

Vineri, Consiliul de Atestare a Titlurilor a decis în unanimitate că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat.

Citeşte mai multe despre:   CNATDCU,   plagiat,   teza de doctorat,   Ministerul Educatiei