Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației propune noi materii opționale pentru elevi: finanţe personale, teatru și șah

Ministerul Educației propune noi materii opționale pentru elevi: finanţe personale, teatru și șah

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Ian 2021, 22:39
Ministerul Educației propune noi materii opționale pentru elevi: finanţe personale, teatru și șah Foto: pixabay.com Eveniment

Ministerul Educaţiei are în plan introducerea a noi materii opționale pentru liceu. Potrivit propunerilor, elevii ar putea să studieze educaţie financiară, oportunităţi de carieră, șah sau discurs public.

 

Noi materii opționale pentru elevi, propuse de Ministerul Educației

 

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile planuri cadru pentru cei care intră la liceu din septembrie. Printre recomandările de materii opţionale se regăsesc educaţia financiară, educaţia pentru sănătate, design de aplicaţii, public speaking, teatru, managementul afacerilor, istoria ideilor religioase sau șahul.

Iată lista completă a materiilor opționale propuse de Ministerul Educației:

• Finanţe personale
• Inventică
• Apps design
• Animație/Animație 3 D
• Managementul afacerilor
• Scriere ficțională/creativă
• Drama/teatru /teatru educațional
• Discurs public/Public speaking
• Artă și comunicare

Există o dezbatere întreagă asupra acestei configuraţii a planurilor cadru. Nu este vina cuiva că au fost preocupări excesive impuse de o perioadă cu totul atipică şi au fost lăsate în urmă aceste probleme care deşi sunt cronice trebuie discutate. Deci asta este prima urgenţă”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul Educației.

Cu toate acestea, Marian Staş, expert în educaţie, este de părere că „miza nu a fost de a cultiva elevilor capacitatea de a alege, de a selecta. Şi de data asta, proiectarea este făcută pentru a asigura profesorilor norme şi salarii şi nu pentru a asigura copiilor un model curicular de secol 21”

Actualele planuri cadru după care învaţă elevii acum sunt în vigoare din 2009.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu cere o nouă lege a educației

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, sugerează că este necesară o nouă lege a educaţiei, una care să păstreze elementele bune din reglementările anterioare, dar care să vină și cu un suflu nou, adecvat nevoilor societăţii anilor următori.

„O lege a educaţiei care să păstreze tot ceea ce este bun din reglementările anterioare, dar să asigure şi coerenţă, să asigure şi adecvarea la nevoile societăţii anului 2021 şi anilor următori cred că este absolut necesară. Această lege va trebui să fie elaborată cu o consultare foarte inteligent organizată a tuturor forţelor politice, a tuturor celor implicaţi în educaţie - profesori, părinţi, elevi, angajatori. Ideea este de abordare responsabilă a acestor lucruri, de consultare cu toţi cei implicaţi în aşa fel încât ea să nu mai fie schimbată.

Pe viitor va trebui să reţinem, va trebui să utilizăm competenţe digitale pe care le-au deprins atât profesorii cât şi elevii şi să le utilizăm acolo unde ele pot fi utilizate. Sunt domenii şi discipline în care pot fi utilizate mai mult, sunt domenii şi discipline în care pot fi utilizate mai puţin, după cum sunt domenii specifice în care este foarte greu de imaginat în momentul actual o predare corectă şi eficientă în regim online. Acolo unde s-a văzut că se poate trebuie păstrat acest lucru”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a anunțat luni că toate scenariile privind redeschiderea școlilor vor fi luate în calcul, de la reluarea cursurilor în zonele cu incidentă mică a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, până la prioritizarea pe nivele de educație.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei,   Sorin Cimpeanu,   materii opțționale