Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației și Cercetării a anunțat cum vor începe școlile: 12.610 unităţi de învăţământ încep cursurile în scenariul 1, 4.892 în scenariul 2 şi 238 în scenariul 3

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat cum vor începe școlile: 12.610 unităţi de învăţământ încep cursurile în scenariul 1, 4.892 în scenariul 2 şi 238 în scenariul 3

Un articol de: Maria Zărnescu - 11 Sep 2020, 14:03
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat cum vor începe școlile: 12.610 unităţi de învăţământ încep cursurile în scenariul 1, 4.892 în scenariul 2 şi 238 în scenariul 3 Captură Video B1 TV Eveniment

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, în cursul zilei de vineri, câte școli din România se încadrează în fiecare dintre cele trei scenarii propuse.  

Un număr de 12.610 de unități de învățământ din România vor începe anul școlar 2020 – 2021 în scenariul 1, în timp ce 4.892 în scenariul 2. În scenariul cu numărul 3 se încadrează 238 de unități de învățământ, în timp ce 7 școli vor începe anul în scenarii mixte, informează Ministerul Educației și Cercetării, citat de Agerpres.

 

CJSU / CMBSU au emis hotărârile privind scenariul de funcționare pentru fiecare școală în parte

 

Până la data de 10 septembrie, consiliile de administrație ale unităților de învățământ au decis în ce scenarii se vor încadra fiecare. Și cum va începe anul școlar 2020 – 2021. „În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, comitetele judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/ CMBSU) au emis hotărârile privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, valabil pentru începutul de an şcolar 2020 – 2021”, anunță MEC într-un comunicat de presă, potrivit sursei citate.

 

Potrivit hotărârilor luate la nivel local, se înregistrează următoarea situație:

 

12.610 unităţi de învăţământ, încadrate în scenariul 1 - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

4.892 de unităţi de învăţământ se înscriu în scenariul 2 - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una - două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

238 de unităţi de învăţământ se încadrează în scenariul 3 - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/ lecţii online;

7 unităţi de învăţământ în scenarii mixte (S2+S3) - varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate, precizează MEC. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online.

Consiliile de administrație ale școlilor au adoptat propuneri în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național.

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ”, a afirmat Ministerul Educației și Cercetării, potrivit sursei citate mai sus.

Astfel, potrivit respectivei analize, în 2.728 de localități numărul de cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 14 zile este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori. În 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confimarte pozitiv în ultimele 14 zile, este situat între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori; în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori, informează Agerpres.