Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată merge la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: Vom insista / Examenele naționale vor fi cu prezență fizică

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată merge la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: Vom insista / Examenele naționale vor fi cu prezență fizică

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 00:26
Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată merge la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: Vom insista / Examenele naționale vor fi cu prezență fizică Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Ministerul Educației va propune și va insista ca măcar elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, să poată participa fizic la cursuri în școlile aflate în scenariul roșu, a anunțat sâmbătă seară ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată merge la școală și în scenariul roșu

 

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a precizat ministrul Educației, la Realitatea Plus, referindu-se la situațiile în care școlile intră în scenariul roșu, potrivit News.ro.

Examenele naționale, spune Sorin Cîmpeanu, se vor desfășura cu prezență fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a adăuga ministrul.

În scenariul roșu, în care se regăsesc școlile din localitățile în care incidența depășește pragul de 3 la mia de locuitori, mai merg fizic la clase doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar. Pentru ceilalți, predarea continuă în sistem online.

Sorin Cîmpeanu: Până pe 10 martie vom avea vaccinate anti-COVID-19 peste o treime din cadrele didactice

 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a personalului din sistemul de învățământ a început miercuri, 24 februarie, iar ministrul Educației s-a arătat încrezător că, până pe 10 martie, la nivel național vor fi vaccinate peste o treime dintre persoanele care activează în acest sector.

„Ieri s-au deschis încă 14 centre, în 14 județe. Astăzi s-au deschis alte 3 centre, în Bistrița Năsăud, Ilfov și Mureș. Luni se vor deschide în Arad și Cluj, astfel încât, până la data de 10 martie, sunt convins că vom avea până la 60.000 de cadre didactice vaccinate, ceea ce va duce numărul de cadre didactice vaccinate undeva la 120.000, adică peste o treime din cadrele didactice vaccinate până pe data de 10 martie", spune Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei,   scenarii scoli