Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Datele Ministerului Justiției:  Peste 500 de pedofili dovediți sunt liberi după ce au primit pedepse cu supendare 

Datele Ministerului Justiției:  Peste 500 de pedofili dovediți sunt liberi după ce au primit pedepse cu supendare 

Un articol de: B1.ro - 07 Noi 2018, 22:42
Datele Ministerului Justiției:  Peste 500 de pedofili dovediți sunt liberi după ce au primit pedepse cu supendare  Eveniment

Peste 500 de pedofili dovediți au fost condamnați la închisoare cu suspendare, potrivit datelor Direcției Naționale de Probațiuni din cadrul Ministerului Justiției, arată o investigație a jurnaliștilor de la Libertatea

Datele oficiale arată că la fiecare infractor sexual condamnat cu executare, alți trei au primit o sentință cu suspendare sau amânare. 

Astfel, potrivit sursei citate, la 31 decembrie 2017, sub supravegherea Direcției Naționale de Probațiune se aflau 788 de abuzatori sexuali. Trei dintre aceștia sunt eliberați condiționat, iar restul de 785 au primit condamnări cu suspendare sau amânări. Este vorba doar despre agresorii cu vârstă majoră. dacă ar fi luați în calcul și minorii care au comis astfel de fapte, s-ar ajunge la un total de peste 850 de agresori. 

Concret, potrivit Libertatea, cifrele sunt următoarele: 126 pentru viol (art. 218 Cod penal), 25 pentru agresiune sexuală (art. 219), 440 pentru act sexual cu minori (art. 220), 62 pentru corupere sexuală a minorilor. (art. 221), 5 pentru racolare a minorilor (art. 222).

De precizat este faptul că Direcția Națională de Probațiune raportează la comun numărul celor care sunt liberi după ce au comis violuri sau agresiuni împotriva minorilor sau adulților. 

Pe de altă parte infracținile de act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare, toate având ca victime copii, sunt raportate separat. La aceste trei categorii, este vorba despre nu mai puțin de 507 de infractori sexuali care, în ciuda faptelor, au primit pedepse cu suspendare, deci sunt liberi. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Justitiei