Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății: 12.000 doze de imunoglobulină vor fi aduse în România în luna mai 

Ministerul Sănătății: 12.000 doze de imunoglobulină vor fi aduse în România în luna mai 

Un articol de: - 02 Mai 2018, 21:21
Ministerul Sănătății: 12.000 doze de imunoglobulină vor fi aduse în România în luna mai  Eveniment

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că 12.000 de doze de imunoglobulină vor fi aduse în România în luna mai. 9.000 dintre acestea vor fi aduse prin Mecanismul de protecţie civilă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului.

"În această după-amiază, alte 2.500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naţionale UNIFARM şi urmează a fi distribuite către unităţile sanitare, în funcţie de solicitările acestora. În luna mai vor fi aduse încă 12.000 doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de protecţie civilă", se arată în comunicatul citat. 

De la începutul anului şi până în prezent au fost aduse în România 14.563 de fiole de imunoglobulină, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de protecţie civilă, mai precizează ministerul. 

"Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienţilor noştri pentru toate tipurile de imunodeficienţă - primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piaţa românească în urma măsurilor luate de Guvern", se mai arată în comunicatul citat. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii