Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății: 9 din 10 persoane, care au intrat în contact cu unul dintre pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testate pozitiv cu COVID-19. Unele dintre cazuri, la o școală din Capitală

Ministerul Sănătății: 9 din 10 persoane, care au intrat în contact cu unul dintre pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testate pozitiv cu COVID-19. Unele dintre cazuri, la o școală din Capitală

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Ian 2021, 21:50
Ministerul Sănătății: 9 din 10 persoane, care au intrat în contact cu unul dintre pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testate pozitiv cu COVID-19. Unele dintre cazuri, la o școală din Capitală Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA Eveniment

Ministerul Sănătății anunță că 9 din 10 persoane care au intrat în contact cu unul din pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testați pozitiv. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

 

Nouă persoane care au intrat în contact cu unul din pacienții infectați cu tulpina britanică, diagnosticate cu COVID-19 

 

Pacientul depistat ca fiind infectat cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie lucrează la o școală din Capitală.

”9 din 10 persoane testate - contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate”, informează Ministerul Sănătății.

În acest context, Direcția de Sănătate Publică București a luat mai multe măsuri. Astfe, școala a fost închisă, iar luni, 25 ianuarie în unitatea de învățământ se va face o dezinfecție generală și nebulizare.

Totodată, persoanele depistate pozitiv și cele cu care au intrat în contact au fost izolate sau carantinate.

 

Ministrul Sănătății: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, recomandă, în aceste condiții, prudență, precizând că orice posibilă măsură de relaxare poate fi pusă în pericol de răspândirea noii tulpini.

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat Vlad Voiculescu.

”Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii). Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

Două noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, depistate în București 

 

Autoritățile au anunțat, vineri, că în București au fost depistate două cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt  supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au transmis autoritățile.

În acest context, Ministerul Sănătății a recomandat amânarea relaxării restricțiilor în București, însă la scurt timp Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că începând din 25 ianuarie, mai multe restricții vor fi ridicate în Capitală.

”Noi trebuie să ținem cont de faptul că trebuie să luăm în considerare aceleași cifre și aceleași acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricțiile. Așa este moral și legal”, a explicat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   noua tulpina coronavirus