Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății a dat undă verde Ivermectinei. Dr. Virgil Musta: „Poate fi utilizată în studii clinice"

Ministerul Sănătății a dat undă verde Ivermectinei. Dr. Virgil Musta: „Poate fi utilizată în studii clinice"

Un articol de: Andrei Vlad - 27 Ian 2021, 18:44
Ministerul Sănătății a dat undă verde Ivermectinei. Dr. Virgil Musta: „Poate fi utilizată în studii clinice" Sursă foto: Pixabay Eveniment

Ministerul Sănătății a dat undă verde Ivermectinei, medicamentul foarte ieftin, considerat eficient în tratarea COVID-19. Specialiștii în sănătate au declarat că se poate utiliza în studii clinice în România, la fel ca în celelalte state europene. Mai departe, medicamentul trebuie să primească avizul și de la Agenția Națională a Medicamentului (ANMDMR). Medicul Virgil Musta a comentat pe marginea acestui subiect pentru Antena 3. 

Medicul din Comisia de Boli Infecțioase a dezvăluit faptul că mai există câteva etape de parcurs până la momentul în care Ivermectina va fi inclus în protocolul de tratament pentru infecția cu SARS-COV-2. 

„La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă", a declarat Virgil Musta

 

Ce este Ivermectina

 

Primele informații despre Ivermectină au apărut în aprilie 2020, la scurt timp după ce OMS a declarat pandemia de COVID-19. În primăvara anului trecut, presa internațională a anunțat faptul că cercetătorii Universității Monash din Melbourne, Australia, au reușit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiții de laborator, cu ajutorul acestei substanțe.

Ivermectina a fost descoperită în anul 1975 și este un antiparazitar, utilizat de cabinetele veterinare pentru animale. Ivermectina este considerat unul dintre cele mai sigure și mai eficiente medicamente de către OMS. De asemenea, este foarte ieftină. Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Ivermectina este aprobată în SUA de FDA (n.r. - Food and Drug Administration) ca medicament antiparazitar cu efect cert anti-păduchi, scabie și viermi intestinali. De asemenea, are efect și împotriva virusului Zika. În Europa însă, nu a primit încă acordul. 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta,   Ivermectina,   COVID-19