Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru familiile nevoiașe (VIDEO)

Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru familiile nevoiașe (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 12:58
Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru familiile nevoiașe (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru familiile nevoiașe. Mai mult, Nelu Tătaru a cerut o anchetă internă la Ministerul Sănătății pentru a afla ce s-a întâmplat cu acest contract de achiziții, anunță B1 TV.

Ministerul Sănătății a transmis o notificare către compania care a câștigat licitația pentru livrarea măștilor care trebuie distribuite gratuit către familiile nevoiașe. În acea notificare este vorba despre o cerere de reiliere a contractului.

Conform contractului încheiat compania are la dispoziție 15 zile astfel încât să trimită toate măștile pentru care s-a angajat contractual că o să le trimită iar în caz contrar se încheie contractul dacă nu sunt trimise restul măștilor. Compania a livrat 46 de milioane de măști dintr-un total de 108 milioane.

După ce a fost făcută o analiză de către o Comisie din cadrul Ministerului Sănătății pentrua  vedea modul cum a fost încheiat contractul, ministrul Sănătății a luat decizia de a declanșa o anchetă internă. Vorbim despre un contract încheiat în defavoarea Ministerului.

Acea companie care a câștigat licitația nu a respectat termenele de livrare iar acum Ministerul Sănătății nu poate rezilia contractul decât dacă trimite o notificare către acea companie, însă compania mai are un răgaz de 15 zile pentru a-și îndeplini îndatoririle contractuale. Rămâne de văzut dacă va reuși să trimită și restul de măști până la 108 milioane.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Ministrul Sănătății a anunțat reevaluarea contractului

 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat miercuri seară la B1TV că va reevalua contractul cu Naguma Medical Suplly pentru „s-ar fi încălcat niște termeni” contractuali. În timp ce firma susține că a livrat o primă tranșă de 53 de milioane de măști și că mai are de livrat încă 50 de milioane, ministrul a spus joi că au fost livrate doar 39 de milioane.

„După cum ştiţi, a fost o licitaţie contestată, s-a aşteptat un timp vreo 60 de zile până s-a încheiat contractul-cadru, 11 dintre cei 14 care corespundeau, s-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat, am aşteptat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce s-a dat verdictul că se respinge contestaţia. În a zecea zi a fost contestat la Tribunal, a rămas în aşteptare s-a respins şi acolo. Am început şi am încheiat acel contract subsecvent , suntem în derularea lui, din informaţiile pe care le am de la comisia de achiziţie s-au livrat 39 de milioane de măşti”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

 

Nelu Tătaru, despre eventualitatea în care contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate va fi reziliat

 

Întrebat ce se întâmplă în scenariul în care contractul va fi reziliat, ministrul Sănătății a afirmat: „După cum știți, 11 din cei 14 au încheiat contracte-cadru. Conform acestor contracte-cadru, când s-a reziliat un prim contract se trece la a doua firmă, care începe să aducă acele măști. Dacă nu respectă, se trece la a treia, se trece la a patra”.