Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății, anunţ de ULTIMĂ ORĂ în criza imunoglobulinei. Ce asigurări dau producătorii de imunoglobulină

Ministerul Sănătății, anunţ de ULTIMĂ ORĂ în criza imunoglobulinei. Ce asigurări dau producătorii de imunoglobulină

Un articol de: - 07 Mar 2018, 22:49
Eveniment

Ministerul Sănătăţii a făcut un anunţ extrem de important în contextul crizei din sănătate privind lipsa imunoglubulinei de pe piaţă.
Potrivit unui comunicat de presă, echipa de conducere a instituţiei s-a întâlnit miercuri cu cele 5 mari companii producătoare de imunoglobulină umană reunite în Asociația producătorilor de plasmă și produse plasmatice.    

În cadrul discuţiilor, producătorii de imunoglobulină au dat asigurări că vor demara, începând din această lună, procedurile pentru redirecţionarea pe piaţa din România, de pe celelalte pieţe europene, a unor cantităţi de imunoglobulină necesare în tratarea imunodeficienţelor primare şi a bolilor autoimune, precizează ministerul.

De asemenea, producătorii au informat că apariţia unor discontinuităţi în procesul de fabricaţie a imunoglobulinei este cauzată în special de lipsa materiei prime.

"Autorităţile române vor lua în calcul intenţia de a stabili, împreună cu reprezentanţii producătorilor de derivate din plasmă, procedurile şi condiţiile în care se poate colecta plasma de la donatori români pentru a fi folosită ca materie primă de către companiile producătoare de imunoglobulină. Prin asigurarea materiei prime, România poate reduce considerabil costurile de achiziţie a acestor produse şi ar asigura continuitatea produselor pe piaţă", se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

În urma declanşării Mecanismului de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare din statele membre UE şi NATO, aproximativ 70 de state au achiesat la acest sistem şi caută soluţii pentru a sprijini România, mai spune ministerul, adăugând că va centraliza toate propunerile pe care le va primi, în vederea achiziţionării prin Compania UNIFARM S.A. a cantităţilor de imunoglobulină necesare tratamentului pacienţilor pentru o perioadă de două luni. 
 

Citeşte mai multe despre:   imunoglobină,   Ministerul Sanatatii