Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății anunță distribuirea primelor doze de vaccin gripal: Prioritate la vaccinare au vârstnicii, copiii și bolnavii cronici

Ministerul Sănătății anunță distribuirea primelor doze de vaccin gripal: Prioritate la vaccinare au vârstnicii, copiii și bolnavii cronici

Un articol de: George Lupu - 15 Sep 2020, 15:41
Ministerul Sănătății anunță distribuirea primelor doze de vaccin gripal: Prioritate la vaccinare au vârstnicii, copiii și bolnavii cronici Foto: Pixabay Eveniment

Ministerul Sănătății informează că au fost cumpărate 3 milioane de doze de vaccin gripal, iar 330 de mii de doze au fost deja distribuite. Acestea vor fi folosite pentru a vaccina într-o primă fază cu prioritate vârstnicii, copiii și bolnavii cronici. În acest an Ministerul Sănătății a achiziționat de două ori mai multe doze comparativ cu anul 2019.

 

Primele doze de vaccin gripal au fost distribuite. Ministerul Sănătății anunță care sunt categoriile care au prioritate

 

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Ieri, Ministerul Sănătății a început distribuția primelor 330 de mii de doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației.

“Deși în această perioadă ne concentrăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

 

Vaccinarea în contextul pandemiei de coronavirus

 

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere este vitală în contextul pandemiei de coronavirus, așa cum a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a îndemnat populația să se vaccineze pentru a scădea riscurile bolii. În caz contrar, cei care se infectează și cu COVID se vor confrunta cu fenomenul COVID-flu.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Medicii de familie precizează că perioada ideală pentru efectuarea vaccinului antigripal, astfel încât să fim feriți de îmbolnăvire în sezonul rece, este 1-15 octombrie, consideră medicii de familie. Medicul Gheorghe Alexandrescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din București - Ilfov, a precizat pentru B1.RO că vaccinul antigripal are de regulă o valabilitate ce durează până în luna iunie.

 

Citeşte mai multe despre:   gripa,   vaccin,   Ministerul Sanatatii,   COVID-19