Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, transmisă Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional

Cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, transmisă Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Noi 2019, 10:03
Eveniment

Ministerul Sănătății a transmis Autorității  de Management pentru Programul Operațional Regional (AMPOR, n.r.), cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a transmis că, pentru echipa sa este o prioritate construirea spitalelor regionale.

“Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom susține respectarea calendarului depunerii cererilor de finanțare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”,   a declarat ministrul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgență Iași este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie, și, în paralel,  Ministerul Sănătății a demarat procedura de achiziție publică,  pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, în noiembrie, au fost aprobați, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico- economici pentru spitalul regional de urgență Craiova.

Astfel că, până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR și cererea de finanțare pentru acest spital.

Mai mult, reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgență Cluj.

 
Loading...