Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătăţii dorește ca sistemul de urgenţă să rămână exclusiv public

Ministerul Sănătăţii dorește ca sistemul de urgenţă să rămână exclusiv public

Un articol de: - 09 Iul 2012, 18:21
Ministerul Sănătăţii dorește ca sistemul de urgenţă să rămână exclusiv public Foto: cugetliber.ro Eveniment

Ministerul Sănătății va propune, în proiectul noii Legi a sănătăţii, ca sistemul de urgenţă să rămână exclusiv public, a anunțat luni secretarul de stat Alexandru Rafila, care a precizat și că Parlamentul are ultimul cuvânt în acest sens.

Rafila a precizat că Ministerul nu dorește ca sistemul de urgență să devină privat.

Noi nu suntem dispuşi. Dar această lege va fi aprobată de Parlamentul României, nu de Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii este cel care va transmite proiectul legii, în forma pe care o discutăm cu dumneavoastră. Parlamentul României este cel care dezbate în comisiile de specialitate şi ulterior votează articolele acestei legi. Noi vă prezentăm punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii. Punctul de vedere este cel pe care dumneavoastră îl cunoaşteţi şi practic era conţinut în întrebarea pe care mi-aţi adresat-o - că sistemul de urgenţă rămâne public", a spus Rafila, citat de Mediafax.

Alexandru Rafila a mai spus că în proiectul noii legi se prevede ca operatorii privaţi să aibă acces pe piaţa asigurărilor de sănătate din banii publici doar după doi ani de la adoptarea acesteia.

În prezent, aceştia pot oferi doar asigurări de sănătate facultative, iar cei care apelează la acești operatori trebuie să încheie asigurări atât pentru pachetul de bază de servicii medicale, cât şi pentru un pachet facultativ de asigurări.

"Principiul acestei legi este de a organiza, practic, nişte case regionale de asigurări de sănătate. Case publice, care vor fi numite în final în momentul în care îşi vor defini statutul şi funcţionarea, case mutuale de asigurări de sănătate, la care asiguraţii sunt membri inclusiv în înfiinţarea acestor case de asigurări. (...) Această organizare probabil va dura doi ani, iar accesul operatorilor privaţi pe piaţa asigurărilor pentru asigurările din banii publici se va face după doi ani", a spus Rafila.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii