Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății anunță noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri: Cum se poate face transferul în străinătate 

Ministerul Sănătății anunță noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri: Cum se poate face transferul în străinătate 

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Iun 2019, 13:23
Ministerul Sănătății anunță noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri: Cum se poate face transferul în străinătate  Eveniment

Ministerul Sănătății anunță că a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu arsuri, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

Este vorba despre două proiecte de ordine, unul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate pentru efectuarea tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave, iar celălalt pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. 

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR, ÎN PERICOL! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL! SUFERĂ DE O BOALĂ TERIBILĂ

Potrivit comunicatului citat, cele două ordine se afla în transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății.

Primul proiect de Ordin reglementează condițiile în care se realizează transferul în străinătate al pacientului cu arsuri. 

”Proiectul prevede ca transferul în străinătate să se facă numai pentru cazurile care întrunesc criteriile de acces în centrele de mari arși conform  prevederilor  Anexei nr. 5 din Ordinului ministrului sănătății nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijire bolnavilor cu arsuri și numai în cazul în care paturile pentru tratamentul arșilor grav de la nivel național sunt integral ocupate, prin confirmare de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență – C.O.S.U. 

LACRIMI PENTRU FLORIN PIERSIC! A ÎNCETAT ÎN URMĂ CU CÂTEVA ORE! DAN NEGRU A CONFIRMAT TOTUL

Comisia, care va analiza dosarul medical al pacientului  și va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate, este formată din 3 membri: medicul curant al pacientului, medicul Șef linie de gardă ATI și medicul Șef linie de gardă chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă sau chirurgie generală, după caz. Această comisie se întrunește în regim de urgență la solicitarea medicului curant al pacientului, în maxim 2 ore de la primirea cazului.

Proiectul de ordin mai arată că ”decizia comisiei de transfer al pacientului pentru tratamentul în străinatate se transmite Ministerului Sănătății - Centrul Operativ pentru Situații de Urgență – C.O.S.U., care solicită la Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea transportului autorizat. Medicul curant al pacientului realizează demersurile necesare pentru întocmirea raportului medical necesar eliberării documentului S2, conform legislației în vigoare. De asemenea, proiectul asigură un acces mai bun al pacienților cu arsuri la servicii medicale prin asigurarea unor noi criterii de acces în centrele de mari arși”. Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

PANICĂ ÎN SHOWBIZ! ȘTEFAN BĂNICĂ JR A PĂȚIT-O GRAV! S-A ÎNTÂMPLAT LA VOLAN! IMAGINI CUTREMURĂTOARE

Al doilea proiect de ordin propune ca recuperarea medicală pentru pacientul cu arsuri să se desfășoare în secția de Medicină Fizică și de Recuperare a spitalului în care acesta a fost tratat sau, dacă starea pacientului o permite, în alte secții de Medicină Fizică și de Recuperare. În ambele situații trebuie să se asigure personalul necesar pentru reabilitarea medicală a pacienților cu arsuri grave. 

De asemenea, proiectul mai prevede ca centrul pentru arşi care asigură îngrijiri pentru copii, să fie inclusă în schema de personal și medici în specialitatea pediatrie şi  chirurgie Pediatrică.  

Potrivit Ministerului Sănătății, cele doua proiecte au fost elaborate de specialiști în ATI, chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructiva și recuperare medicală din cadrul Comisiilor de specialitate ale Ministerului, cu consultarea reprezentanților pacienților care au suferit arsuri.

Ministrul Sorina Pintea s-a declarat convinsă că prin aprobarea acestor ordine nu vor mai apărea sincope în cazurile pacienților cu arsuri care trebuie transferați în străinătate. 

“Am convingerea că, odată cu aprobarea acestor Ordine, nu vor mai exista sincope în ceea ce privește transferul pacienților cu arsuri în străinătate. Am dorit să existe o procedură clară astfel încât ori de câte ori apare un caz  nou , cea mai buna decizie să fie luata rapid, în interesul pacientului. Pe lângă aceste reglementari, continuăm demersurile pentru a crea propriul sistem  de tratament al marilor arși”, a declarat Sorina Pintea
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   Sorina Pintea