Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății, după cazul pacientei arse pe masa de operație: ”Spitalul Floreasca a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților”

Ministerul Sănătății, după cazul pacientei arse pe masa de operație: ”Spitalul Floreasca a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților”

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Ian 2020, 18:57
Foto: Inquam Photos Eveniment

Ministerul Sănătății face noi precizări cu privire la cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenții chirurgicale de la Spitalul Floreasca. Potrivit unui comunicat de presă, în urma unei verificări, ”reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de ANMCS după incidentul de anul trecut”. 

Amintim că, în urma cazului pacientei arse, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a emis ordinul de suspendare a activității  Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Ministerului Sănătății: 

”Spitalul Clinic de Urgență București respectă normele de siguranță a pacientului. 

În urma unei verificări realizate astăzi, reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de ANMCS după incidentul de anul trecut.

Inspectorii saitari au constatat că au fost refăcute procedurile operaționale privind circuitele funcționale în blocul operator, precum și protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator.

Nu au fost constatată o creștere a numărului de aparținători în incinta unității spitalicești.”

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Floreasca,   Ministerul Sanatatii