Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătăţii pune în dezbatere publică legea vaccinării obligatorii

Ministerul Sănătăţii pune în dezbatere publică legea vaccinării obligatorii

Un articol de: - 09 Sep 2015, 15:32
Ministerul Sănătăţii pune în dezbatere publică legea vaccinării obligatorii Eveniment

Ministerul Sănătăţii pune în dezbatere publică, săptămâna aceasta, legea vaccinării obligatorii, având în vedere că în Orient nu se mai fac vaccinări împotriva Poliomielitei de mult timp, iar în curând sunt așteptați peste 4.600 de imigranţi în România, informează B1 TV.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Poliomielita, o boală ce fusese eradicată în Europa în urmă cu 30 de ani, ar putea să reapară.

"Noi ne apropiem de final cu acest proiect de lege care este binevenit în contextul situației epidomologice din Ucraina, pe de o parte, și al fluxului de refugiați din Europa care vin din zona Orientului Mijlociu. Acolo vă dați seama că programele de imunizare au avut de suferit foarte serios și acea populație, mai ales copiii, sunt susceptibili să facă divesre boli transmisibile. Să fim protejați împotriva acestor pericole", a spus Alexandru Rafila, consilier în Ministerul Sănătăţii şi preşedinte al Societăţii Române de Microbiologie.

Documentul se află în dezbaterea specialiştilor, care trebuie să ia decizia ce păţeşte părintele care va refuza să-şi vaccineze copilul.

Cât priveşte cele două cazuri de poliomielită din Ucraina, acestea au apărut pe fondul lipsei asistenţei medicale, inclusiv vaccinare, într-un spaţiu aflat în conflict militar. (Detalii AICI)

Criza refugiaţilor pune în gardă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Specialiştii avertizează că poliomielita, o boală ce fusese eradicată în Europa în urmă cu 30 de ani, ar putea să reapară. Riscul ca refugiaţii să se infecteze este extrem de mare, în condiţiile în care aceştia stau îngrămădiţi, în condiţii de igienă precară. Cel puţin 1.500 de refugiaţi vor sosi la noi din zone de conflict din Orient, unde nu se mai fac vaccinări antipoliomielitice de mai mulţi ani.

Citeşte mai multe despre:   refugiati