Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății anunță elaborarea unei strategii naționale pentru pacienții cu arsuri

Ministerul Sănătății anunță elaborarea unei strategii naționale pentru pacienții cu arsuri

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Ian 2020, 16:58
Eveniment

Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, miercuri a avut loc o primă întâlnire a unui grup de lucru constituit în acest sens.

La grupul de lucru au fost invitați să participe reprezentanții autorităților publice din domeniu, respectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reprezentanții pacienților, specialiști în domeniu, toți cei care sunt implicați în asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri- managerii unităților cu paturi de arși, șefi de secție, dar și cu transportul acestora- reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, reprezentanți DSU.

“În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienți cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieții pacientului și vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene pentru acești pacienți. Am chemat alături de noi atât reprezentanții pacienților, cât și pe cei care sunt implicați, zilnic, în tratarea acestora și am discutat despre problemele existente în ceea ce privește transportul, resursa umană și infrastuctura din domeniu”, a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, potrivit sursei citate. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii
 
Loading...