Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății: Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusă până la sfârșitul acestui an

Ministerul Sănătății: Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusă până la sfârșitul acestui an

Un articol de: - 06 Noi 2014, 14:21
Ministerul Sănătății: Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusă până la sfârșitul acestui an Eveniment

Până la sfârșitul acestui an va fi introdusă tripla terapie pentru hepatita C, potrivit anunțului făcut de secretarul de stat în ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, informează Agerpres.

"Tratamentul hepatitei cronice beneficiază recent în noul calup de medicamente compensate și gratuite din cele 23 de o moleculă destinată tratării hepatitei B. Astfel completăm gama de medicamente disponibile și curând în acest an suntem în faza finală a formalităților pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt câteva detalii metodologice înainte de a lansa această triplă terapie extrem de necesară în tratamentul pacienților cu hepatitei C.", a explicat secretarul de stat.

Totodată, Dorel Săndesc a subliniat că, în ultimii ani, România a înregistrat evoluții importnate în ceea ce privește activitatea de transplant hepatic.

"Practic România care era pe ultimele locuri din Europa la numărul de transplanturi a evoluat în ultimii doi ani având cea mai mare creștere procentuală din lume la numărul de donori aflați în moarte cerebrală", a precizat Săndesc.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii