Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Ministerul Sănătății: Un nou vaccin împotriva meningitei B ar putea intra pe piața din România, începând din luna noiembrie 

EXCLUSIV // Ministerul Sănătății: Un nou vaccin împotriva meningitei B ar putea intra pe piața din România, începând din luna noiembrie 

Un articol de: Elena Stanciu - 05 Aug 2019, 17:34
Foto: pixabay.com Eveniment

EXCLUSIV // Ministerul Sănătății anunță, într-un răspuns la o solicitare B1.ro, că, de la 1 noiembrie 2019 ar putea fi disponibil pe piața din România un vaccin împotriva meningitei B. Este vorba despre TRUMENBA (vaccin meningococic pentru serogrupul B), care poate fi administrat doar copiilor cu vârste mai mari de 10 ani. 

Potrivit informațiilor furnizate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) și transmise către B1.ro de reprezentanții Ministerului Sănătății, vaccinul va fi comercializat sub formă de suspensie injectabilă în seringă preumplută, iar deținătorul autorizației de punere pe piață este compania Pfizer Europe MA EEIG – Belgia. 

Întrebați, concret, în ce stradiu de afla procedurile pentru introducerea acestui vaccin pe piața din România, reprezentanții Ministerului au răspuns: ”Compania Pfizer România a solicitat ANMDM aprobarea pentru exceptarea de la prevederile legale privind etichetarea medicamentului TRUMENBA suspensie injectabilă în seringă preumplută – cutie cu seringă preumplută x 0,5 ml suspensie injectabilă cu ac inclus, respectiv prin etichetarea ambalajelor secundare , cu respectarea legislației secundare de profil, pentru 1800 de cutii”. 

Medicamentul ar putea fi disponibil pe piața din România la 1 noiembrie 2019, se mai arată în răspunsul citat. 

În acest moment, pe piața din România este disponibil un singur vaccin împotriva meningitei. Este vorba despre Nimenrix, vaccin meningococic conjugat pentru serogrupurile A, C, W și Y, cele care sunt responsabile de aproximativ 35%-40% dintre meningitele produse de meningococ în țara noastră. 

De asemenea, un vaccin împotriva meningitei B care poate fi administrat copiilor, începând de la vârsta de șase luni, este Bexsero, care însă nu este disponibil în România. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   Trumenba,   Bexsero,   Nimenrix
 
 
 
Loading...