Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Transporturilor, despre incendiul de la Spitalul CF Cluj-Napoca: Niciun pacient şi nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenţie de specialitate

Ministerul Transporturilor, despre incendiul de la Spitalul CF Cluj-Napoca: Niciun pacient şi nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenţie de specialitate

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Noi 2020, 16:24
Ministerul Transporturilor, despre incendiul de la Spitalul CF Cluj-Napoca: Niciun pacient şi nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenţie de specialitate Eveniment

Ministerul Transporturilor transmite că niciun pacient sau angajat al Spitalul CF Cluj-Napoca nu a avut nevoie de îngrijiri de specialitate în urma ”începutului de incendiu” care a avut loc duminică dimineața într-una din toaletele unității medicale.

 

Precizările Ministerului Transporturilor, în urma incendiului de la Spitalul CF Cluj-Napoca

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, dejagarea de fum a afectat primul etaj al clădirii, acolo unde funcționează secția de boli interne a spitalului, informează Agerpres.

”Niciun pacient şi nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenţie de specialitate în urma acestui incident. (...) Au fost alertaţi pompierii. În urma planului de intervenţie, în astfel de situaţii, de la nivelul instituţiei s-a intervenit punctual pentru neutralizarea începutului de incendiu. A existat o degajare minoră de fum. Degajarea de fum a afectat etajul întâi, acolo unde se afla secţia boli interne. La momentul respectiv, pe secţia respectivă erau internaţi 11 pacienţi. Pentru 3 dintre ei s-a decis mutarea în alte saloane, pentru siguranţa lor", au transmis reprezentanții Ministerului Transporturilor, care precizează și că incendiul a fst stins de echipele de intervenție din cadrul spitalului până la sosirea pompierilor, astfel că nu a mai fost nevoie de intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

 

Incendiul s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit electric

 

Din primele cercetări a reieșit că incendiul care a avut loc duminică dimineață s-a produs la instalaţia electrică, din cauza unui scurtcrcuit electric. 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat că Spitalul CF nu deține autorizație pentru situații de urgență.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

”Nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost verificat în această primăvară de colegii mei de la Prevenire, constatând că nu deține autorizație de la incendiu și a fost și sancționat din aceasta cauza", a declarat  Ion Moldovan.

 

Spitalul CF Cluj nu are autorizație pentru securitate la incendiu

 

Concret, în noiembrie 2019, ISU Cluj a amendat Spitalului CF din Cluj-Napoca cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

„În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie - extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 - Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferent celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei”, se arată într-o informare transmis, duminică, de ISU Cluj.

Citeşte mai multe despre:   Cluj-Napoca,   ISU,   Ministerul Transporturilor