Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Transporturilor vrea să permită aeroportului privat de la Tuzla să devină punct de trecere a frontierei pe banii statului

Ministerul Transporturilor vrea să permită aeroportului privat de la Tuzla să devină punct de trecere a frontierei pe banii statului

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2013, 20:26
Ministerul Transporturilor vrea să permită aeroportului privat de la Tuzla să devină punct de trecere a frontierei pe banii statului Foto: lideruldeopinie.ro Eveniment

Ministerul Transporturilor vrea să permită aeroportului privat de la Tuzla să devină punct de trecere a frontierei pe banii statului.

Proiectul ridică anumite semne de întrebare în condiţiile în care, în imediata apropiere, se afla Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa.

Întrebaţi în ce stadiu se află proiectul, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au afirmat că a fost trimis la avizare la Ministerul de Interne. În schimb, Ministerul de Interne susţine că l-a retrimis nesemnat Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor insistă pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei şi a unui birou vamal de frontieră pe viitorul aeroport privat Tuzla.

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor ar urma să asigure tot personalul necesar pentru efectuarea controalelor trecerii frontierei şi să suporte cheltuielile aferente. Proiectul Hotărârii Guvernului pentru aprobarea punctului de trecere a frontierei a fost iniţiat în noiembrie 2012. Însă Ministerul Transporturilor l-a supus dezbaterii publice abia în iunie 2013 şi doar pentru 11 zile.

"Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla se află la avizare, la Ministerul Afacerilor Interne", informează un comunicat al Ministerului Transportului.

Ministerul Afacerilor Interne susţine, însă, cu totul altceva.

"Referitor la stadiul proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla, precizăm că propunerea de act normativ a fost restituită, dar nesemnată iniţiatorului, respectiv Ministerului Transporturilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Întrebaţi de ce ar fi nevoie de un nou aeroport internaţional în judeţul Constanţa, reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun ca "reprezintă un câştig pentru acest judeţ".

Aceştia adaugă că nu există nicio legătură între natura acţionariatului şi decizia de deschidere a unui punct de frontieră.

În cele din urmă, dilema rămâne cât se poate de clară. Dacă administrarea e privată, de ce cheltuielile privind personalul şi asigurarea mijloacelor de transport vor fi asigurate din bugetul statului?

În acest caz, este foarte neclar ce ar avea de câştigat statul român.

Citeşte mai multe despre:   aeroport,   Ministerul Transporturilor