Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministru german, avertisment dur: "Sper că PSD a înțeles că e nevoie în continuare de o implicare fermă și de continuarea luptei anticorupție și de întărirea statului de drept"

Ministru german, avertisment dur: "Sper că PSD a înțeles că e nevoie în continuare de o implicare fermă și de continuarea luptei anticorupție și de întărirea statului de drept"

Un articol de: - 05 Mai 2017, 11:01
Ministru german, avertisment dur: "Sper că PSD a înțeles că e nevoie în continuare de o implicare fermă și de continuarea luptei anticorupție și de întărirea statului de drept" Eveniment

Michael Roth, ministrul german al Afacerilor Europene și un lider important al Partidului Social-Democrat din Germania, a avut mai multe discuții cu Liviu Dragnea și cu membrii ai guvernului român despre evenimentele din România din ultima perioadă și despre îndatoririle pe care le are de îndeplinit guvernul pe plan extern.

Ulterior acestor discuții, Roth a oferit un interviu celor de la Hotnews în care a vorbit despre discuțiile avute și despre cum vede el evenimentele din țara noastră.

"În cadrul discuțiilor purtate azi cu reprezentanți ai guvernului României, am subliniat clar că am înțeles necesitatea de a modifica legislația din țara dvs, dar am subliniat că lucrul acesta trebuie să se întâmple în concordanță cu principiile statului de drept și ca lucrul acesta obligă și guvernul României la o luptă hotărâtă împotriva corupției", a afirmat Michael Roth.

Ministrul german a afirmat că din calitate de membru al socialiștilor europeni înțelege exact avertismentul pe care SPD l-a trimis PSD-ului în februarie și trebuie ca românii să respecte principiile după care se ghidează familia politică europeană, valori soliticate și de protestatarii din România.

"Am constatat că în discuția cu PSD e nevoie de cuvinte clare, dar că în primul rând e nevoie de a comunica între noi. Sper ca PSD a înțeles că e nevoie în continuare de o implicare fermă și de continuarea luptei anticorupție și de întărirea statului de drept. Pentru că valorile pentru care oamenii au ieșit în stradă în număr mare și au demonstrat coincid cu valorile cărora eu mă simt obligat.

Cred că dacă va fi nevoie la final ca PSE să aplice sancțiuni împotriva PSD, lucrul acesta depinde doar de modul în care PSD va înțelege că trebuie să urmeze aceste principii după care noi ne ghidăm, și sper să nu fie nevoie de astfel de sancțiuni. Sper totuși că la final bunele argumente vor câștiga", a precizat ministrul german al Afacerilor Europene.

Despre subiectul ridicării MCV-ului întocmit de Comisia Europeană la adresa României, Roth a afirmat că de România și măsurile luate la București depinde totul și nu de Bruxelles.

"MCV are menirea de a veni în sprijinul procesului prin care principii democratice și ale statului de drept sunt implementate. Faptul că există o serie întreagă de condiționalități pe care România trebuie să le îndeplinească e parte a răspunsului meu. Pentru că, pentru a ajunge la finalul MCV, e nevoie ca atât guvernul, cât și parlamentul să îndeplinească toate aceste condiționalități. Cu alte cuvinte, decizia privind ridicarea MCV nu va fi luată la Bruxelles, ci aici, în România", a susținut ministrul german.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Germania,   PSD,   Justitie,   avertisment,   Liviu Dragnea,   ministru,   Guvernul Romaniei,   stat de drept