Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministru Justiției: Proiectul de modificare a Legilor justiției, prezentat pe 23 august. Sunt propuse schimbări de fond și nu de formă! (VIDEO)

Ministru Justiției: Proiectul de modificare a Legilor justiției, prezentat pe 23 august. Sunt propuse schimbări de fond și nu de formă! (VIDEO)

Un articol de: - 02 Aug 2017, 10:33
Eveniment

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat miercuri că proiectul de lege privind modificarea Legilor justiției, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017. 

Anunțul a fost făcut de ministru printr-un mesaj postat pe Facebook, unde a precizat și că, în ceea ce privește aceste legi, sunt propuse modificări de fond și nu de formă. 

Ministru Justiției: Proiectul de modificare a Legilor justiției, prezentat pe 23 august. Sunt propuse modificări de fond și nu de formă!

De asemenea, Tudorel Toader a anunțat că marți va avea o întâlnire cu reprezentanții angajaților din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

”Pe fondul acesta fiecare categorie socioprofesională care are vocație la legi speciale, în chip firesc își exprimă preocuparea față de perspectiva modificărilor legale. Pe fondul acesta cred că încadrăm și nemulțumirile exprimate de angajații din penitenciare.

Eu am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții sindiactelor. Pentru marți le-am trimis o invitație la dialog pentru că avem în vedere un pachet mai mare de măsuri care trebuie luate. 

Prioritare sunt modificările legilor justiției. Am finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției și în prim-plan există hotărârea pilot pronunțată de CEDO în legătură cu problema sistemică din penitenciar. Avem în vedere două categorii de măsuri. Măsuri privind situația concretă din penitenciare. 

Avem măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru construcția unor paviloane noi, preluarea unor foste unități miliare care nu mai sunt folosite care pot fi transformate în unități de penitenciar”, a anunțat ministrul. 

Acesta a mai precizat că, pe plan legislativ se are în vedere finalizarea și adoptarea Statutului funcționarilor din penitenciare, punerea în aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu, posibile modificări ale proiectului de lege referitor la grațierea unor pedepse și posibilitatea consacrării legislative a măsurii supravegherii electronice.

Tudorel Toader, despre modificările legilor justiției

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader
 
 
 
Loading...