Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministru tehnocrat, criticat: Comisarul european Corina Crețu vrea rezultate mai rapide în Transporturi (VIDEO)

Ministru tehnocrat, criticat: Comisarul european Corina Crețu vrea rezultate mai rapide în Transporturi (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iun 2016, 08:47
Ministru tehnocrat, criticat: Comisarul european Corina Crețu vrea rezultate mai rapide în Transporturi (VIDEO) Foto: evz.ro Eveniment

Critici dure la adresa Ministrului tehnocrat al Transporturilor. Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, îi cere lui Dan Costescu accelerarea implementării proiectelor din acest domeniu, informează B1 TV. Lipsa unor proiecte mature şi cheltuielile insuficiente vor putea duce în cele din urmă la dezangajarea fondurilor extrem de necesare pentru reţeaua de transport a României, avertizează Creţu.

Într-o scrisoare trimisă Ministrului Transporturilor, Corina Creţu îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu întârzierile la proiectele de transport.

"Sunt îngrijorată de ritmul lent în pregătirea proiectelor privind infrastructura de transport din cadrul Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare pentru perioada 2014-2020, dar şi de numărul mare de proiecte ce riscă să nu fie finalizate. Deşi Comisia Europeană a aprobat fazarea a 30 din cele 123 de proiecte de transport pentru perioada 2007-2013, autorităţile naţionale nu au reuşit să trimită la Bruxelles toate documentele necesare pentru acestea, aşa încât există riscul ca România să nu poată folosi banii europeni alocaţi şi va fi nevoită să suporte din bugetul naţional cheltuielile necesare pentru finalizarea proiectelor", a spus Corina Creţu.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Comisarul european acuză că există întârzieri semnificative în pregătirea financiară şi tehnică a unei rezerve de proiecte mature pentru îndeplinirea obiectivelor Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare. Creţu consideră necesară adoptarea rapidă a Master Planului General de Transport, în forma agreată în cadrul negocierilor din 2015 dintre Comisia Europeană şi Guvernul României.

Ministru tehnocrat, criticat: Comisarul european Corina Crețu vrea rezultate mai rapide în Transporturi

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu,   fonduri europene,   transporturi