Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Agriculturii: Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guițatul porcului

Ministrul Agriculturii: Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guițatul porcului

Un articol de: - 28 Apr 2017, 13:48
Foto: Realitatea.net Eveniment

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în stilul caracteristic despre un nou program lansat de minister, care a primit numele de ”Carne de porc”. 

"De această specie nu ne-am ocupat. Nu s-a dat sprijin, piața s-a deformat, embargoul cu Rusia a făcut presiune pe piață, am pierd din punct de vedere al competitivității, iar efectivele de animale au scăzut. Iată de ce am realizat programul 'Carne de porc'. Ce facem cu acest program? În primul rând doresc să îi aducem în situația de a supraviețui pe crescătorii de suine. Din 357 de ferme autorizate în România, care produc 4,3 milioane de carcase, înțelegând porci grași aduși în fața cuțitului și carcasă clasificată dată la consum, sunt într-o situație extraordinar de grea peste 120 de asemenea complexe. 257 dintre acestea au putut să acceadă la subvenția pe care noi am dat-o în acest an, subvenție care în fond înseamnă recuperarea unor cheltuieli pe care ei le fac, de aceea ne ducem cu acest program pentru a-i duce la linia de plutire”, a explicat Daea, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus că programul este menit să crească efectivele de porci, dar și să păstreze în țară producția de porumb: ”Crescătorii așteaptă acest program. Programul l-am făcut împreună cu ei, a fost lansat de președinte (Liviu Dragnea, președintele PSD — n. r.) în perioada campaniei electorale, pentru a realiza două lucruri: a spori efectivele de animale și a avea în țară consumatorul pentru cultura de porumb. Păi, este posibil ca astăzi în România să ai doi porci la hectarul de porumb?! Și atunci nu mai pleacă porumbul în exterior, se consumă aici. Cresc efectivele de animale, crește cantitatea de carne, piața este asigurată din produse proprii, porumbul este consumat".

”Într-un cuvânt, acest program rezolvă două lucruri: creșterea efectivelor de animale și consumă porumbul. Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guițatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, așa cum spune legea, tăiat, adus, carcase clasificate, dat în consum și știu pentru ce îi dau banii. Iar crescătorii de porci abia așteaptă acest program și el se află în Parlamentul României", a mai explicat Ministrul Agriculturii.

Citeşte mai multe despre:   ministrul Agriculturii
 
Loading...