Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală (VIDEO)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Mai 2017, 17:42
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală (VIDEO) Eveniment

Aflat în Timişoara, la o expoziţie de agricultură, ministrul Petre Daea a primit un mesaj de la mitropolitul Banatului. Să nu uite să deschidă punga pentru irigaţii, pentru că nu mai putem realiza agricultură medievală. "Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă", l-a mai atenţionat mitropolitul pe Daea, informează B1 TV. 
Mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinţitului Ioan Selejan, nu l-a menajat deloc pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. A profitat de faptul că s-a întâlnit cu acesta la deschiderea unui eveniment agicol şi i-a dat câteva poveţe. Sub sfatul duhovnicesc s-au aflat însă şi înţepături.

”Vă rog să faceți tot ce este posibil pentru modernizarea și sprijinirea fermierilor și să deschideți punga pentru irigațiile din agricultură. Nu vom putea concura cu ceea ce înseamnă producție europeană în alte părți fără irigații. De aceea, eu zic că pentru aportul atât de important pe care-l aduce agricultura PIB-ului României, de acolo se poate rupe un pic pentru a începe și a merge irigațiile pentru culturile mari, pentru că nu mai putem în situația de astăzi să așteptăm să vină ploaia. Dumnezeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă. Nu mai vorbim de o agricultură primară, medievală, ci de o știință a agriculturii”, l-a atenţionat mitropolitul Banatului pe Daea, potrivit pressalert.ro.

În replică, ministrul Agriculturii a susţinut că există bani în programul Guvernului de a reabilita "cele două milioane de hectare de irigații din România".

”De fiecare dată când îți propui să analizezi fenomenul agricol, te împinge spre imensitatea lui, spre complexitatea fenomenului, spre interdependența între factori, spre o analiză profundă și atentă. Iată de ce devine extrem de complicat și foarte pretențios să îți propui construirea unei traiectorii viitoare pentru agricultură”, a spus Petre Daea. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală

Citeşte mai multe despre:   ministrul Agriculturii