Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Apărării a deschis Divizia Mulținatională de Sud-Est a NATO, la București: Militarii care lucrează în cadrul comandamentului, majorare salarială de 30%

Ministrul Apărării a deschis Divizia Mulținatională de Sud-Est a NATO, la București: Militarii care lucrează în cadrul comandamentului, majorare salarială de 30%

Un articol de: - 31 Aug 2015, 15:56
Ministrul Apărării a deschis Divizia Mulținatională de Sud-Est a NATO, la București: Militarii care lucrează în cadrul comandamentului, majorare salarială de 30% Eveniment

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a deschis luni, Divizia Mulținatională de Sud-Est a NATO, la București, subliniind că acest comandament va avea rolul de planificare a elementelor de comandă și control, notează Agerpres.

În cadrul ceremoniei, a fost numit și noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, care până la această dată a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

În cadrul crizei din Ucraina, la summitul NATO din Țara Galilor de anul trecut au fost adoptate măsurile de reasigurare pe flancul estic al NATO și UE care prevăd ca în cele șase țări de pe flancul estic să funcționeze unități de integrare a forțelor, iar în Polonia și România comandamente multinaționale de divizie.

În acest an la ministeriala NATO s-au dat aprobările de înființare a comandamentelor multinaționale de divizie. În comandamentul de divizie multinațională de Sud-Est înființat în România la București își vor desfășura activitatea circa 280 de militari din care 75 de militari din statele NATO.

O parte dintre militarii ce vor lucra în noul comandament de divizie au fost deja selecționați, a mai afirmat Dușa, precizând că cei care vor lucra aici vor avea o majorare salarială de 30%, pentru că altfel ar fi pierdut la salariu, venind din alte unități militare.

"Astăzi am organizat ceremonialul de predare-primire a comenzii de Divizia 1 spre comandamentul multinațional, apreciind activitatea desfășurată până acum a Diviziei 1 și a militarilor acesteia (...) Pe noul comandament îl așteaptă o muncă complicată, grea, trebuie ca până în 2018 acest comandament să devină operațional (...) Am estimat că toate lucrările care se referă la operaționalizare vor fi în jur de 60 milioane euro, din care o parte din bani vor fi recuperați din fonduri comune ale NATO", a spus Mircea Dușa, cu ocazia ceremoniei.

România s-a angajat să contribuie la consolidarea structurii de forțe a NATO prin stabilirea și punerea la dispoziția Alianței a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi opțiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianței în zona sudică a flancului estic aliat.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa