Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, le-a transmis militarilor din teatrele de operațiuni să respecte cu strictețe măsurile necesare limitării răspândirii COVID-19 (VIDEO)

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, le-a transmis militarilor din teatrele de operațiuni să respecte cu strictețe măsurile necesare limitării răspândirii COVID-19 (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Mar 2020, 17:19
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, le-a transmis militarilor din teatrele de operațiuni să respecte cu strictețe măsurile necesare limitării răspândirii COVID-19 (VIDEO) Eveniment

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu au discutat, luni, prin videoconferință cu militarii aflați în teatrele de operațiuni de spre măsurile necesare ce trebuie luate pentru a împiedica răspândirea coronaviruslului.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut fermitate în aplicarea măsurilor de igienă și protecție.

La rândul lor, comandanții detașamentelor au raportat că orice militar care vine în teatrul de operațiune este băgat în carantină timp de 14 zile. La fel și la revenirea în țară. De asemenea, au transmis că există procedură de screening medical pe aeroporturi și la intrările în bazele militare aliate și partenere și că, în Afganistan, au fost organizate locații de tranzit pentru militarii care contactează virusul.

Militarii au mai spus că au fost amânate conferințele de planificare a exercițiilor ale comandamentelor NATO, tocmai pentru a se evita răspândirea Covid-19.

De asemenea, șeful Statului Major al Apărării a ținut să-i liniștească pe militari cu privire la îngrijorările privind familia de acasă, afirmând că 'vom face tot ce ține de noi să vă sprijinim în aceste demersuri'.

Vezi AICI galeria foto cu militarii români

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Peste 2.100 de militari și civili participă la misiuni în afara ţării în acest an. Cifra reprezintă o creștere cu peste 200 de oameni faţă de anul 2019. Peste 800 dintre aceștia se află în Afganistan. Totodată, peste 500 de militari se vor afla în așteptare pe teritoriul național, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin. Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Amintim că în România sunt  1.952 de cazuri de COVID-19, 53 de pacienți, la ATI, dintre care 33, în stare gravă. 180 de persoane, vindecate și 46 de decese. (Detalii AICI

Cea mai gravă situație este la Suceava, unde 181 de cadre medicale sunt infectate cu Covid-19. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciuca,   mapn,   Afganistan