Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Apărării: Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare astfel încât Spitalul ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” să devină operațional începând de sâmbătă (VIDEO)

Ministrul Apărării: Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare astfel încât Spitalul ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” să devină operațional începând de sâmbătă (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mar 2020, 00:48
Ministrul Apărării: Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare astfel încât Spitalul ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” să devină operațional începând de sâmbătă (VIDEO) Eveniment

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că Spitalul ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” ar putea deveni operațional începând de sâmbătă.

Referindu-se, într-un interviu publicat de MapN, la măsurile luate de ministerul pe care îl conduce în contextul crizei generate de noul coronavirus, Nicolae Ciucă a precizat: ”Am luat decizia, anticipativ, să trecem la instalarea Spitalului ROL 2, în locația unde funcționează și probabil că va funcționa ulterior Spitalul ”Ana Aslan”. Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare și când spun asta mă refer nu numai la partea de instalare și de asigurare a funcționalității tehnice și logistice, ci și a părții medicale în sensul acreditării spitalului, astfel încât, începând de sâmbătă, să devină operațional”.

Totodată, ministrul a făcut precizări cu privire la modul în care vor acționa militarii în teren în perioada stării de urgență. Ciucă ținut astfel să subilineze că nu se va apela la tehnică și echipamente grele, ci este vorba despre implicarea resursei umane în sprijinul activităților desfășurate deja de angajații Ministerului Afacerilor Interne.

”În baza Ordonanței din data de 24 martie, urmează ca Ministerul Apărării Naționale, cu efective și echipamente specifice, să contribuie la complementarea acțiunilor desfășurate de Ministerul Afacerilor Interne.

Aș dori ca populația să înțeleagă încă de la început că nu este vorba despre o angajare militară, nu ne-am propus să folosim efective și tehnică în sensul foarte bine cunoscut de către întreaga populație cu privire la ce înseamnă rolul și destinația forțelor militare.

Nu vom folosi tehnică și echipamente grele, vom folosi resursa umană și mijloacele logistice prin care să venim în sprijinul populației, al autorităților care răspund nemijlocit de implementarea măsurilor stabilite în Ordonanța militară.

Ca atare, vom prelua o parte dintre obiectivele pe care le aveau în responsabilitate forțe ale MAI pentru pază și apărare. (...) Vom participa, de asemenea, la întărirea misiunilor de pază a punctelor de trecre a frontierei, în sensul în care vom asigura fluidizarea și tot ce înseamnă elementele de activitate specifică în punctele de trecere, ca să scurtăm timpul pe care oamenii îl petrec în așteptare la intrarea în țară. De asemenea, vom continua să contribuim la ce înseamnă partea de triere medicală și vom participa împreună cu Poliția Rutieră la punctele de prezență pe care aceasta le organizează.  

Și totodată, vom asigura puncte de prezență și patrulă militară în sensul în care efectiv vom sprijini populația, obiectivul nostru este de a fi în măsură să răspundem la orice nevoie pe care cetățenii României o vor avea”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării: Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare astfel încât Spitalul ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” să devină operațional începând de sâmbătăCUM arată Mircea Badea după ce S-A TUNS GREȘIT. A apărut aşa la TV, iar oamenii au crezut că NU văd bine

 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciuca,   mapn